Friday, February 18, 2011

Bikin Panas...

pagi2 buta lai dh bikin panas tau...ari nie smpi opis lmbt 20 minit...amik ko smlm bru jer ckp ngan gee azam bln nie tak nak merah....salah2 bkn bln nie tp minggu nie smpi ujung bln...2 minggu lepas dh 2-3 kali merah....selalu lambat gak 2 -3 minit, 5 minit tp dh smpi 20 minit mmg tak ley dimaafkan...lari2 kat punch kad tetiba bos saya ada kat situ plak terus punch jer kat punch machine WP1...konon2 nak punch kat mesin WP2....[klu tak phm korg buat2 jerlah phm yer]

ari nie bgn mmg dh lambat sket...selalu jam bunyi 5.35 terus bangkit ini pejam skjp tgk2 jam dh 5.52....terus terjun katil turun bwh dulu...nak panaskan mknan eman...ari nie plak nak kena goreng ikan lai lah jd terlambat...selalu msk satu jenis lauk jer, kes kesian tkt eman jemu asik mkn mkna bersup so saya mskkan dia bayam msk air ngan ikan grg...dapur ada dua tungku...satu panaskan nasi, satu tungku nak panaskan sayur bayam...so kenalah ikan grg tgu queue... naik2 atas dh dekat 6.15...mandi ala kadar, siap ala kadar, sempat sapu bedak jer kat muka slebihnya blusher, eyeliner pki kat opis jer...perfume ponx tak smpt pki sib lah dh spare semua tu dlm handbeg....lepas solat terus turun panaskan enjin kereta...naik atas tukar pampers eman, buat susu eman terus angkat dia naik keta...nak kuar parking umah tgk jam dh kul 6.44...sah lambat nie...selalu plg lambat kul 6.35 dh kuar dr rumah....

terus pecut keluar atr eman pi umah bbysitter...babai lebay kurang pecut pi opis...mmg pecut arr sbb bwk dengan kelajuan maksimum 120 km/j....tp tak kerap2 lah laju tu kdg2 jer...tak ponx bwk 100 km/j plg slow...klu hari2 biasa 80 km/j ponx ada kelajuan saya...sedap pecut tetiba tgk kat depan keta byk brek2...sekali jem plak, dr sblm exit tol kajang dh jem saya dok bajet kat depan ada accident...selalu mmg ada accident dekat nak masuk exit tol serdang tu....pas tu dia punye jem smpi kena brek, free gear, kira smpi 30 saat bru jln blk...sekali dgr dlm hot fm dia ckp jln kat km brp tah dia tutup lorong kanan, depan sket jer dr tol kajang tu....derang tutup sbb turap jln lah pulak....

mana tak hangin pagi2 buta tu kan ker peak hours org sebuk nak pi keja dia sebuk plak nak turap jln...ko buat lah mlm2 nie dh pagi baru nak buat psl apa...saya rasa ada dlm 4-5 km jugaklah jem tu...tension jer saya abiskan masa 20 minit dr tol kajang smpi tol serdang yg klu saya lari dh smpi mines dh....grrrr KL nie klu lambat 5 minit boleh effect lambat stgh jam tau...kat depan tu lepas tol sg besi dekat area2 nirvana tu jem lai [saya potong ikut mex...klu ikut desa petaling sure 8.30 bru smpi opis]... double jem saya kena ari nie...

tol lah klu nak turap2 jln nie wat lah tegh2 mlm sket...pagi2 buta tak yah ler nak wat jln...tak ponx wat tghari buta....tak tau ker highway PLUS tu dh jd laluan utama org lalu lalang utk gi keja hari2...sajer bikin panas pagi2 buta tau...menciiiii!!!!

.:: dari gelap smpi terang tak lepas lai jem ::.

.:: tutup lorong kanan ::.

.:: keta park tepi sket punye byk...org yg wat keja 4-5 org jer saya tgk ::.

.:: smpi terang dh baru lepas ::.

~~end~~

3 comments:

Anonymous said...

Sib baik tak gi opis harini :)

With Julia said...

saya pun x suka jemmmmmmm...uwawawawa :) kena sabar byk2 kang terlebih sabar kak mesti patah balik umah je kihkihkih :P

mieoney said...

Anon : mengular kat umah yer? huhuhu

jue : klu boleh pusing lama dh akak pusing...nie sbb dh takder tempat nak pusing sbb highwaykan so redah jerlah...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie