Monday, February 28, 2011

Rombongan Cik Kiah....

citer sabtu lepas mengikut my PIL pi merisik mydear punye adik, mak ngah eman to be...tak tau nak citer apa spttnye letak hari rabu so boleylah jd entry 'Wordless Wednesday' huhu...majlis sabtu ptg lepas asar...umah mak ngah eman to be dekat ngn sungai congkak...kat hulu langat ek...apa2 ponx meh tgk gbr dulu...


mula-mula kena letak lah gbr tuan punye blog tp ada satu jer seday....yg selebihnye anakanda ku...nmpk bulat jer eman nie tp beratnye 10kg jer....bila timbang tanpa kasut 10.1kg jer....bila timbang sekali ngan kasut ngan suar jeans 10.6kg...huhu tp mmg semangat ler bila mengangkat...


sesi perbincangan org2 tua...saya lom tua lai huhu so tugas saya adalah sbg cameraman tak profesional pastu asik kena marah ngan cameraman yg konon profesional...ada jer tak kena gbr saya amik... :( menci*menci* plus sesi sarung cincin nie kira cam tak official punye tunang ler sbb derang takder tunang, tunang yg betul2 nnti time nak nikah [ikut plan lah]...so kira nie cam tanda lah dh ada org booked [boley ke guna ayat tu ek...hihi]

 dari pihak pompuan derang bg sorg 3...pompuan bg 3 dulang lelaki bg 3 dulang kira adil dan saksamalah tak yah gaduh2...huhu cake secret recipe, biscuit famous amos and fruits...cake tak tau cake apa rasa cam cheese cake sbb kotak jenis leper....sbb lepas majlis kitaorg terus blk BSP tak blk jln duta...jauh tu nak pusing ke sana....



yg nie from our side...fruits, bekas cincin dan cake...cake nie saya tau cake apa red velvet cake dr The Apartment...tp spoil tang kotak...boley plak restaurant gah cam tu dia bg kotak bodo2 jer...ish2 fail betul derang punye packaging...bkn murah tau 100+ jugaklha harga dia....kitaorg nak tukar kotak ponx tak smpt... 


last anakanda ku kejanye meronda..sib ler ruang luas...seronok jer dia meronda...masa nie derang tgh panggang kambing dgn khemah satu lai tu derang goreng char kuey teow...sedap sgt hampir nak mkn dua pinggan dh saya... ;p tp sbb air sirap lai tempting aku bantai smpi 4 gelas air sirap...nowadays susah ler kita nak jmpa org wat air sirap kat knduri2 or majlis apalah...mlm tu derang ada wat majlis mkn2 ngan family and kawan2...tp kitaorg sblm magrib dh cabut dh...almaklum segan sket nak bersidai2 kat umah org...sbb tak biasa lai ngan mereka kan....

owh ada citer tak best time nie...saya tertinggal baju saya dan bju eman yg nak pki masa majlis...grr camner leh lupa tak taulah...sib lah bju spare eman yg saya bwk tu okelah sketkan....saya plak yang bwk tudung jer, so kenalah pinjam bju mySIL...nasiblah boleh pki bju dia sbb mySIL nie size dia ss...kurus but tinggi...bju mmg bley pki tp tang kain mmg sempit ler...org tu kurus saya nie dh ler tang punggung and peha agar besar hazab tul nak control...control napas, control takut kain org terkoyak huhu, control sbb kain tu asik ternaik ke atas so nmpk singkat jer...peringatan utk diri sdri bersiaplah dr awal...

tp bkn salah saya mydear yg salah...sapa suh celik2 mata jer ckp nak blk umah mama...ingatkan nak pi tghari ker, nak pi lepas lunch ker...ini tak saya bru jer celik mata dia dh ckp cam tu...kelam kabut saya mengemas dgn nak uruskan eman lai, uruskan bju bajan lai, uruskan lulu lai...tu yg  tertinggal tu...tp dia relax jerlah sbb bju dia ada dlm beg...bju saya ngan eman tergantung tu yg tertinggal...seday tak vogue da vass ahkak...huhu

oke dh habis bercerita konon tak tau nak citer apa...lepas dh citer panjang berjela...amik ko...enjoy reading..

~~end~~

1 comments:

With Julia said...

Cantik yer hantaran..simple n sweet..like it very much ehhehe...wauu merisik pun meriah erk kak mimi...ehehhe apa yg ptg eman ye botol cucu hijau yer...tomeyy ehehheh :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie