Tuesday, March 1, 2011

KerasTangan by Mama Eman...


buah nie saya yg susun...tp bunga tu bkn saya susunlah...huhu yg tu dah tempah siap2...kitaorg tinggal susun brg dlm tu jer....idea saya dh ada so saya bgtau my mil last2 dia serahkan kat saya suh siapkan...huhu jenuh gak nak susun kat dlm menda tu...selalu kita main bakul senang sumbat jer dlm tu..

dulu masa kawin saya wat hantaran sdri...yerlah dok survey nak tempah mahal tu satu dulang smpi puluh2 nak wat 11 dulang tak ker mahal...yerlah plg murah saya tgk org amik satu dulang RM40 tp tu yg biasa2 jer tak fancy...last2 saya fikir baik buat sdri dgn idea yg ada dlm kepala nie saya wat sdri...beli brg ponx dlm 100-200 jer dh bley dpt 11 dulang punye hantaran tak yh kuar duit byk...maka terhasillah spt dibawah...


.:: saya punye yg kaler pink tu ::.

saya nie nak kata kreatif takderlah sgt cuma boleylah nak berseni tp tak kemas klu wat apa2...comot tomot jer klu buat hehe...ingat lai masa sekolah2 dulu form 1 smpi form 2 kan kena amik lukisan...ada masa lukisan saya tertampal kat dinding blkg kelas ada masa lukisan saya dpt D...comot giler...sbb saya tak suka and tak pandai nak lukis muka org...bygkan nak lukis muka org lepas tu kena wat pasar...kira org2 dlm pasar...amik ko nak kena lukis sket punye susah...lepas tu nak kena kaler pki water colour plak tu...last2 saya tekap jer gbr org tu... ;p tp still buruk sbb pandai sgt tekap pki kertas karbon pas tu jadilah mcm chanting batik...haha serius bila fikir blk rasa cam buruk giler...muka besar pastu kaki org tu badan ngan kaki org tu pendek... :D

saya suka wat menda yg saya suka...klu saya suka sesuatu tu saya akan wat bersungguh2....klu tak suka jd cam lukisan kat pasar lah tu...buruk nak mamp**...hehe tp masa sekolah rendah best time kena wat topeng tu...klu ada lah korg penah wat...kena rendam surat khabar lepas tu tumbuk2 surat kabar tu pki lesung batu...hangin my mum time tu yerlah paper tu kan karbon...pki lesung batu dia plak...ngeh2 pas tu kena wat gam kanji....korg ada tak? penah tak buat?

*pic google

ha mcm nielah rupanye...tp saya punye cantik lailah huhu sbb saya suka buatkan... :p suka oo buat menda nie semangat berkobar2 nak pi sekolah sbb nak wat topeng nie....tp tak ingt saya dpt markah apa...huhu okelah dh tak tau nak citer apa...huhu 

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie