Monday, March 28, 2011

Picnic Jln 3/M & 3/N Bandar Seri Putra @ Bagan Lalang

rentetan dari aktiviti gotong royong 2 minggu lepas derang mencadangkan buat piknik plak...so cadangan itu telah dilaksanakan semalam...and ianye disertai oleh jln 3/M & jln 3/N bandar seri putra...kiranya dlm kwsn d'sentral tu jln kitaorng (3/N dan 3/M) adalah jln2 yg aktif melakukan aktiviti utk menghubungkan silaturahim....antaranye acara bbq mlm mesra 3/M dan 3/N....aktiviti sukaneka (kwsn d'sentral), aktiviti gotong royong, majlis kenduri dan bacaan yasin....harap2 byk lagi acara yg akan dirangka utk masa akan dtg...saya nak cadangkan pertandingan bowling lah...best gak klu cam nie...

so smlm ada 7 family jer yg join sbb almaklumlah weekend kan mgkn derang penuh ngan aktiviti kenduri kwain or aktiviti yg mmg dh di plan awal2 lai...seawal jam 8 dh berkumpul depan rumah sbb nak berkonvoi reramai ke bagan lalang...saya mmg awal2 dh siap tp anak bujang tu dikejut2 tak mau bgn2...buat bising cmner sekali ponx dia nyenyak jer tido...last2 saya kuarkan kata keramat yg membuatkan dia terus angkat kepala dn nangis..."bye, bye baba"...itu jer ayatnye...terus bgn takut kena tinggallah tu...lai 5 minit nk kul 8 bru bgn and mandikan dia...sib tak byk kerenah time mandi....


budak busuk pagi2 susah nak bgn klu kena kejut...klu kita senyap2 tak nak bg dia bgn cepat ajer dia bgn...masa nie tgh tgu derang yg lain depan rumah jer ponx....


 pagi2 lai dh jem...yg nie lupa plak kat kawasan mana...tp rasanye sbb dekat depan sket tu ada kwsn pasar ke pasar tani tah...jln mmg dua hala jer...so dgn org parking kiri kanan..org nak masuk simpang so mmg ler jem....

bila dh smpi kita setup lah dapur bbq....bentang tikar and apa2 yg patut....sblm tu derang kuarkan mknan yg ada sbb ada yg tak bfast termasuk kami...hehe mana taknye bgn2 siap2, kemas2 terus masuk keta... 

ini atr mknan yg ada...act dia potluck tp saya tak bwk ponx mknan cam nie...sbb saya bwk otak2, sosej ngan daging beger utk dibakar...tak larat ler acik nak bgn pepagi utk mask...cukuplah hari weekdays bgn seawal 5.30 utk msk bekalan eman...so time weekend lah masanye nak bantai tido bgn lama sket...huhu harap2 kawan2 paham... 

 ada jugak setup khemah senang nak tukar bju ker apa...tgk eman tu jadi mandur jer dia...nak kawan ngan org2 besar...budak2 tak nak kawan sbb budak2 dh besar tak nak kawan ngan dia...huhu so keja dia berlegar kat kwsn mknan sbb nak mkn...lepas tu kutip sampah buang dlm plastik sampah...bagus anak aku...huhu


oke api dh naik mknn dh siap so masa utk membakar lah pulak..pic  tak byk saya amik sbb nak handle eman lai nak mkn lai...last2 saya cuma mkn 2 chicken wing, seketul drumstick, sepinggan spagethi olio (sedap pedas mmg taste saya) and sebtg hotdog...daging ponx tak mkn...mydear ckp daging dia sedap...

 yg nie shoot dr jauh...sbnrnye panas tul waktu nie klu kita nak pandang mmg kecik jer mata...eman plak jenis tak ley kena cahaya matahari nnti mata dia jd berair2...so semua org jd mata sepet..panas dia plak mmg agak tinggi sbb tepi laut gaknye...kamera kitaorg tu panas...lepas tu smntra pijak air laut nak smpi ke atas kaki kering dh...mmg takder terlekat2 pasir ponx...tp best bgn lalang nie sbb pasir dia halus sgt2....

 sbbkan panas kiatorg minum berbotol2 air...tak sangup tekak dahaga naik atas pi kedai minum air kelapa ngan abc...perghhh mmg heaven lah...time nie cari air sejuk jer...mknan tolak tepi...bila dh blk rumah mengelupur lapar sbb malas nak msk berat2 msk megi jer...lepas tu tido...huhu

 ini lah geng2 ketua rumah.....sbnrnye ada lai sorg tak msk sbb total ada 8 keluarga yg join...

tgk eman tu bergbr siap angkt tgn takut org tak nmpklah tu...semua org dok terabur2 jer...gbr keseluruhan sblm sorg2 membawa diri...terutama kami lah sbb eman dh mengamuk2 nak tido...dh rimas sekali sbb panas kan...mmg iyer ponx naik keta tak abis lai stgh botol susu dia dh tido....smpi umah bgn kitaorg mkn and tido ngan dia2 sekali tido...lepas tu kul 6 kiatorg bgn dia tak bgn2 smpilah kena kejut bru nak bgn huhu...owh yer nnti ada lai next entry letak gbr eman kat pantai...

~~end~~

1 comments:

With Julia said...

seronoknya bercuti bersama 7 buah ahli keluarga...wauuuuuuuu pecah rekod lah kak :D best yer dpt minum air kelapa muda...hehhe dok batuk2 x sihat2 kena pi cari gak nih minum...good story sis :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie