Monday, March 14, 2011

Muka atak Sanyum...


pagi nie pegi keja muka senyum spjg masa...sbbnye minggu nie cuti sekolah..so bila cuti sekolah klu sapa2 yg drive g keja tu taulah, time cuti sekolah adalah heaven drive sbb tak jem...jem sket2 jer..ari nie dh ler terbgn lewat...kunci jam kul 5.30...bila jam bunyi tu ingat nak lelap kejap sekali tgk jam 5.50.. terus terjun katil turun dapur...nak kena panaskan mknan eman...naik mandi, siap2, solat terus terjun blk panaskan kereta angkat eman naik keta...sib lah dia dh minum susu kul 5 klu tak sure kena wat susu dulu...pampers plak kul 1 dh tukar so tgk kul 5 oke lai tak yah tukar...dia ponx nyenyak jer tido smpi umah bbysitter ponx tak bgn2...

so saya teruskn perjlnan ke opis sekali lupa nak topup touch'n go lah plak...kenalah guna lorong tunai...tgk jam dh kul 6.45...pergh lambat dh nie...so apalai pecut lah smpi 100km/j jer bkn laju sgt and sampai opis dgn bangganye punch kul 7.20....serius rasa seronok sgt sbb spjg dua minggu lepas punch kad saya selang2 jer merah itam...pi mintak bos sain dia geleng kepala jer...nak wat cmner kan saya kuar umah mmg awal, kdg2 kuar kul 6.25 ponx punch card merah tu...kl nie dh byk sgt org pki keta, semua org dh senang skrg nie tu yg sblm kul 7 msk kl ponx dh jem...ermmmm susah gak...dh ler kdg2 derang nie suka tutup jln wat raptai lah...ari tu raptai hari tentera darat 3 hari saya punch card merah...itu blm time ujan sure merah gak...

oke dah stop citer jem...muka saya atak senyum lai sbb smlm mydear kuar mkn ngan kawan dia, mcm biasalah dia mesti akan tapaukan mknan utk isteri kesygn dia...sekali amik 1/2 chicken nandos amik ko melantak semua tu smpi abis...mydear share sket2 jer...bahananye saya bgn kul 1 pagi sedawa ayam nandos...haha oke dh tu jer nak citer...haha smbg wat keja blk... =)

~~end~~

2 comments:

purple_lav said...

kagum giler ngn org keje gomen. kena bangun seawal pagi. eh masuk keje pkl bape sbnrnya? kalu fiza laaa...tak tau bleh bangun mandi pagi2 gitu.

mieoney said...

hehe terpaksalah fiza sbb nak kena tempuh jem tu...klu ler opis kat bangi kan ker best..mimie selalu ker doa supaya dpt keja kat bangi or nilai sng boley bgn lmbt2...pas tu boley atr eman lambat2 sian dia pagi2 dh kena atr...
mimie msk keja kul 7.30 blk 4.30... nak blk awal punye psl kenalah bgn awal..huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie