Monday, March 7, 2011

Again Dinner at Padi House Cyberjaya

mcm biasalah saya takder tempat lain langsung nak mkn...klu dah ke jj equine mmg ke cyberjaya lah saya...biasalah shopping brg dapur kat sana...tp saya rasa JJ midvalley lagi best lah dianye household section...klu kat jj equine brg byk dh tak fresh klu brg basah lah...choice ponx tak byk...mgkn sbb situ dekat ngan pasar borong kot sbb tu org tak byk beli brg basah dia..sebab tulah brg2 dia byk yg dh tak fresh...huhu

sbnrnye byk pilihan jer klu nak mkn kat cyber mcm nasi arab ke, paparich ke, old town kopitiam ke, tp kami ke padi jugak sbb rasa cam nak mkn nasi....sbb tah kenapa kitaorg lapar plak mlm tu...mgkn sbb dh dekat kul 9 perut ponx lapar...

nasi goreng thai klu tak silap saya harga saya tak ingat...rasa dia mmg serius ala2 nasi goreng tomyam tp tak sebest nasi goreng tomyam kat restoran amir kat bangi...yg nie rasa sgt yg dia guna perasa tomyam megi...tp best lah sbb portion dia mmg byk lepas tu tak kedekut lauk....ayam berketul2 udang ponx sama...dh ler udang fresh and juicy ...bila mkn udang tu mmg rangup lah tak liat...sepinggan nasi goreng nie bley mkn 2 org lah klu jenis yg tak kuat mkn...mydear ponx terkulat2 nak abiskan sepinggan...eman ponx suka jugak nasi goreng nie...beberapa kali minta disuap [read: minta yer bkn dipaksa] saya mmg ada bwk mknan dia...saya mskkan bubur ikan sbb dia batuk so tak ley bg mknan yg berminyak2....lepas dia tgk mydear mkn dia ponx nak jugak..sekali amik ko mlm tu batuk smpi termuntah2....

chicken chop with rice nie saya punye...harga klu tak salah RM7.50...yg nie cam biasalah nasi ngan telur sbb lapar punye psl order mknan yg ada nasi lepas tu terkulat2 nak abiskan nasi...hehe sbb kering takder berkuah dan berperasa...yerlah rasa cam pelik plak mkn nasi ngan chicken chop...tp serius ayam dia sedap sgt smpi rasa kedekut nak share ngan mydear...bila dia amik seketul yg besar mata saya bulat jer...sbb sedap sgtkan tu yg jadi cam tu...ayam tu tak overcooked and luar dia garing...gravy dia ponx sedap tul....next time bila mkn kat sini nak mkn chicken chop sahaja...mmg mabeles...

air tak yh lah nak review ek sbb saya minum air biasa2 jer...huhu owh citer psl mknan plak ari nie merembes air liur... :p sbnrnye ada lai satu entry psl mkn juga...tu saya share esok plak yer...memandangkan ari nie isnin takut ada yg berpuasa sunat kesian plak...haha..

ChurpChurp : Maroon 5 Grabs HTC!

~~end~~

 
Design with love by Jiji for Zamimie