Wednesday, March 2, 2011

Austin Steak House (2nd Visit)

kali kedua mkan kat austin steak house mmg tak pernah serik....huhu itu last2 saya citerlah yer...yg nie cam biasalah weekend ari tu...kitaorg weekend mmg selalu mkn kat luar time dinner sajer jer asik masak jer penat plak saya memikir nak msk apa...selalu ahad mlm mmg akan mkn kat mamak kat warta tu tp kali nie mydear nak mkn western plak so ke austin lah kami....


.:: awat cek nak mkn ponx chebik masam muka huhu ::.


.:: cashier asutin steak ::.

 .:: the view ::.

.:: list of order ::. 

.:: sour-sop juice n pineapple juice ::.

air dia mmg best klu order sbb gelas besar punye...kitaorg suami isteri mmg tak cukup nak share2 nie sbb kitaorg kuat minum air...klu gelas besar nie slamber jer abiskan sorg2...tp air dia kurang umph lah sbb kurang rasa buahnye...mcm air pineapple tu rasa tawar n ada sket rasa air gula...cam kedekut nanas plak...ala nanas bkn mahal sgt buh ler byk sket bru best....sour-sop plak mydear punye...sblm nie dia ckp penah order mmg bstlah siap order dua gelas lai...rasa mcm slurpee katanye sbb dia cam ice blended patutnye...tp mlm tu spoil tul dh ler takder ala2 slurpee air tu panas lai plak tu...ais kurang suh tambah ais, bila dh tambah ais jadi ler tawar plak air tu...serba tak kena semuanye....

 .:: rib's steak ::.

seday ko mkn steak nie keras nak mamp**...jari jemari saya nie sakit2 jdnye sbb menggunakan sepenuh tenaga nak potong steak...nipis dan keras serta liat - pakej lah kira nye...terkulat2 saya nak abiskan smpi separuh terpaksa saya bg mydear abiskan sbb dh tak larat nak memotong....side dish plak serba tak kena rasanye...timun ngan tomato nie kira main campak2 jerlah...sib baek coslow sedap boley lah cover blk ketidaksedapan...tulah yg saya ckp ayat yg mula2 tu tak pernah serik...sblm nie saya penah mkn kat austin steak house  nie order steak jugak ponx alami menda sama...so kali nie dh nekad mmg say no-no tu steak klu gi stitu lai...huhu 


 .:: grill chicken ::.

yg nie penyelamat malam tu sedap..so next time klu nak g mmg kena order ayam jerlah tak ley order daging nie tercabut besi2 braces ku...huhu gravy dia serius ckp mmg bestlah sbb tu lah gaknye org sentiasa jer ramai...tak pernah putuslah org dtg....tu yg mydear mkn ayam nie dia asik gelak2 kan saya jer...menyampah tul sbb daging saya liat kan...

so mlm tu total kitaorg mkn RM37.80...detail harga saya tak berapa ingat plak tp yg saya tau juice tu segelas RM3...steak ngan grill chic tu dlm RM9 - RM13 lah range harga dia...pas tu kitaorg ada order utk eman mushroom sup, fries ngan bun 2 ketul...so exact price mmg saya tak taulah tp bun tu dia bg free...so klu sapa2 yg nak pegi mmg boley tp nasihat saya jgn amik steak lah kot...klu nak rasa hazab saya boley lah, silakan...huhu selamat menjamu selera...

~~end~~



0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie