Tuesday, March 15, 2011

Sukanye Jam aka Watches nie....

dh dua hari pegi kafe beli mknan tak bley nak tahan mata...sbbnye budak kat kafe tu pki jam yg menjolok mata saya...saya suka lah plak jam tgn dia tu...asik nak pandang jer tangan budak tu..saya beratur blkg2 sket sbb nak tgk tp bila dh dekat malu plak rasanye nak tgk jenama apa....nak tanya lagilah saya malu...huhu saya tak tau jenama apa tp kaler putih dengan gold mmg naik arr serinye..



cam nie lah lebay kurang jamnye...tp tak taulah plak sama ke idak sbb saya agak2 jer jenama titus nie...lepas tu elok jer msk kat web titus nie sekali terjatuh cinta plak kat jam yg lain kaler sama putih gold cuma tali dia kulit...jam atas nie besi...


yg nie oke sket kot kat tgn saya sbb tangan saya kecik jer so tak elok lah rasanye nak pki jam besi yg besar mcm tu...sbb jam yg atas tu jenis yg besar, klu ada yg kecik boley gak kot...tp jemu plak saya asik pki jam tangan berantai jer sesekali nak try gak yg bertali...dulu saya selalu beli gak beli jam bertali nie tp yg murah2 lah...dulu masa bru start keja naik lrt nak beli tiket kat pudu so selalu jln dekat petaling street tu nak beli jam...jam dia cntik2 and murah2 jugak sbb plg mahal RM20....pas tu saya ada beli satu jam jenam LV empat segi besar, tali ponx lebar, corak2 dlm kaler2 lambang LV...murah jer RM10...masa tu LV nie tak pemes lai, kat petaling street ponx takder jual fake LV ponx....lama gak saya pki dekat setahun pas tu rosak...siap nak suh mak saya atr kedai betulkan...sekali kena kutuk ngan mak dia ckp jam murah ponx nak pi betulkan buang jerlah beli baru...haha lepas tu saya cari jugak lai tp tak jmpa beli lah yg lain2, tp tak sebest pki jam tu...




. klu perasan guess ada kuarkan byk jam yg style gelang nie...dh ler kaler gold dh mcm brg kemas dh...so sng dh tak yah sebuk2 nak beli brg kemas...boley jer beli jam and dijdkan sebagai aksesori aka gelang...tp tulah klu pki jam guess nie adalah tidak serasi dgn tangan saya...sbb tangan saya kecik jer...klu nak pki jam mcm nie dia tak cntik pki ketat sgt or longgar sgt dia kena yg sedang2 jer...so klu saya kena buang byk rantai, klu mas bgs jugak bleh dpt gelang murah lai kan...huhu


inilah dia koleksi jam saya huhu sket jerkan...dok ulang2 pki yang nie jerlah...yg kiri sekali tu jam esprit dpt masa hantaran kawen...suka sgt yg nie sbb dia simple jer...lai ponx saya suka kaler coklat cam menarik jer...yg pink tu plak jam swatch mydear kasi sbg hadiah lahirkan eman...suka sgt jam nie sbb dia kaler pink, lepas tu jamnye melekap kat tgn, nipis dan juga ringan jer...tak rasa ponx mcm pki jam bila pki jam nie...yg kaler silver biru tu plg lama jam yg saya ada dh 10 thn dh jam tu dh 2-3 kali tukar bateri and sekali jer tukar tali sbb cangkuk patah...jam nie saya beli sdri masa matrik dulu...masa dpt duit RM1000 setiap sem....yg putih tu adik saya bg dia beli dekat mines dpt RM8 klu beli dua...klu beli satu jer RM10 cam rugilah kan...huhu tp dh kong dh...sajer jer letak bg nmpk byk sket jam saya tu yg letak...huhu

eh boley tak nak request jam solvil titus cam kat atas sbg hadiah besday thn nie, mydear....huhu
p/: tak tau malu mintak...huhu 

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie