Wednesday, March 16, 2011

Semalam Ku Bermimpi...

semalam saya mimpikan kwn lama yg dh lama saya tak temui....dlm mimpi tu saya jumpa dia kat surau or mcm masjid ponx ada gak...dia tgh duduk pki telekung...muka dia mmg tak berubah dgn spek dia tu saya ingatlah...saya yg mula2 nmpk dia dan menegur lama jugak kami berpelukkan sambil mengalirkan air mata...byk yg saya ceritakan kat dia yerlah sbb lama dh tak jmpakan...dia masih seperti dulu org yg tenang.....

mmg klu ikut sebetulnya mmg lama dh saya tak jmpa dia...dulu masa kat UUM awal2 masuk tu dialah roomate saya serta sorg lai kiah namanye..kitaorg duk kat kolej perwaja....biasalah masa kita mula2 belajar mana kita ada kawan lain...selalunya bila yg jd kawan kita adalah roomate kita...kak syar nie dia tua sethn dr saya and sgtlah matured lepas tu sgt berfikiran positive oke...dia dh ada bf masa belajar tu and bf dia selalu gak dtg dr shah alam...rajin tu sebln at least sekali ada dtg....pas tu ngan dialah kiatorg smbt raya haji mkn mcd...pagi raya tak bgn ponx...huhu

masa saya sem 3 klu tak silap saya masa dh jd senior saya dpt duduk bilik 2 org so pindah naik tingkat atas ngan khalil....kak syar masa tu dia tak brp aktif sgt kat kolej so dia kena gi kolej muamalat...mmg agak jauh sketlah klu tak aktif nie kena atr...pas tu kak syar nie selalu kitaorg pinjam basikal dia...huhu sbb nak pi mall kena naik basikal, nak pi discusion ke mmg jauh nak menapak amik masa 15-20 minit,  lai ponx malas nnti smpi2 peluh masam huhu...tp selalu jer ponx jln kaki...walaupun kitaorg dh dok kolej lain2 tp ada gak sesekali contact2, jumpa and terjumpa....pas tu cam biasalah bila dh habis bljr mmg ngan semua ponx dh terlost contact..

dulu masa saya keja kat shah alam ada jugak nak contact ngan jmpa dia...tp saya takder no contact dia...masa dulu dia penah kasi kad jmptn kawen klu saya tak silap tp ilang dh kad tu masa sebuk kemas2 sbb dh abis belajar...klu ada agaknye boleylah saya atr surat or pi cari dia kat umah dia...lepas tu terus terkubur cam tu sajer hajat saya....

pas tu friendster and fb jerlah yg jadi penghubung and juga tempat cari kawan2 lama....masa tu saya nak kawen so sebuk cari kwn2 lama nak atr kad...puas saya tanya kat member2 yg kenal dia mmg takder jmpalah....cari kat friendster ngan fb ponx takder jugak...terus buntu tak tau nak cari kat ner dh...lepas tu terus ilang dh dr ingatan psl dia smpilah saya termimpi dia mlm td....

manalah nak cari ema syarina shaharin nie rindu plak....owh gbr ada tp kena scan...next time ler saya letak kot2 ada yg kenal....tp kenapa saya mimpikan dia yer?

~~end~~

3 comments:

Ms Serry + Fatieha Fatie said...

smlm pun sy mimpi jmpa kawan2 msa belajar kt Kedah dulu... hmm.. 5 6 tahun juga tak jumpa...

mieoney said...

haraplah mimpi tu bknlah bermaksud perkara yg tak baikkan... =)

Anonymous said...

sesunnguhnya persahabatan itu indah.. :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie