Monday, March 21, 2011

Dinner at Saba Again...

tak tau utk kali ke berapa tp kitaorg mmg suka sgt mkn kat saba...oke utk pengetahuan korg saba cyberjaya adalah lebay sedap dr saba wangsa maju sbb pure chef dia ada kat cyberjaya...so sapa2 yg nak rasa kesedapan berkekalan silalah ke cyberjaya...cehh promote cyberjaya nmpk...huhu kot2 korg nak terserempak ngan kru boley lah gi cyber nie... =P

so kepergian kami kali nie kami order menu lain plak...kita kena berani mencuba barulah rasa idup lebay extreme...kena berani mencuba sesuatu yg baru....so meh tgk menu dulu utk org2 yg baru nak rasa2 mkn kat sini supaya bila dh kat sana takderlah tercangak2 or tergagap2 nak pilih mknan...









menu nie takderlah saya nak letak semua page ini atrnye lah...siap harga sekali so boley lah korg bajet2 nnti...kot2 lah nak banjer family mkn or tetiba duit tak kuar lai dlm poket ada bbrp RM...boleylah takderlah mahal sgt mkn sbb portion dia besar punye...




kabsha chicken kitaorg amik yg quarter chicken...harga RM13 klu amik yg stgh ekor ayam harga RM15...tak yah amik ayam besar2 ponx takper sbb nasi dia dh sedap....eman ponx bkn main lai nganga siap ngamuk2 lambat suap....satu pinggan kitaorg mkn ber3 so agak byk jugaklah...klu jenis yg kuat mkn boleylah mkn sorg2 tp saya nasihatkan jgnlah sbb kekenyang melampau akan menyebabkan kemengantukkan melampau...haha



inilah menu baru yg kitaorg cuba lamb akdah....harga dia RM15...mahal sket sbb kambing..ada jugak ayam RM13 tp kita cuba kambing dulu...akdah nie dia dtg sekali dgn roti...roti dia plak cam rasa roti canai tp roti canai yg dibakar sedap, tak liat dan besar...boley tgklah gbr kat bwh nie tgn mydear ngan roti tu punye perbezaan...rasa dia plak sedap...lamb akdah nie dia adalah kambing yg dicarikkan dicampur dgn kentang, coriander and chilli jeruk lah kot ada pedas2 sket ada rasa rempah tp tak memuakkan...mmg best..



air cam biasalah klu mkn kat sini tak sah klu tak minum barbican...kali nie saya amik perisa peach tp tak best plak....sedap lai raspberry ngan strawberry...mydear plak minum ice lemon tea....

so total kitaorg mkn mlm tu saya tak tau sbb mydear yg byr...rasanye tak smpi RM40 kot...huhu meh layan dulu gbr kami ber3 terutama sekali gbr tuan blog yg dh semakin bulat...menci2 saya dh gemuk... =(




~~end~~

7 comments:

purple_lav said...

cantik jari asben mimie. mcm pompuan skit heheh larikssss

mieoney said...

kan2...malu i tau...tgn mimie ponx tak secantik tu...huhu sbb tu suh dia jer yg posing, klu letak tgn mimie tkt korg tak selera plak nak mkn...haha

purple_lav said...

hahaha tak pe jari tak cantik pun asal pandai masak. macam fiza ni yang sodehnya, dh laa jari tak cantik tak pandai masak plak hahahahaha (insaf...insaf)

Arina said...

Salam,

Akak pun selalu beli nasi dan roasted chicken SABA ni. Nasinye yg sedap tu.....Anak2 dan menantu semua suke....Kalau boleh hari2 diaorg nak makan nasi SABA ni...Dengar crite kalu kite nak buat jamuan atau kenduri ke diaorg charge lagi murah.....

mieoney said...

fiza : ala fiza klu selalu praktis lama2 pandai lah masak...hehe

kak arina : saya ponx suka yg chicken roasted...owh yer ker kak murah...bgslah klu boley dpt murah so sng lah nnti klu nak wat jamuan boley order jer ngan derang sbb rasa mmg puas hatilahkan...

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

satu hari mmg nak kena pi SABA ni
banyak food review mengatakan tempat ni best
Tq 4 sharing.......:-) dear

mieoney said...

kak dod kena cuba tau...sedap sgt...lepas tu amik gbr...gbr kak dod amik semua cantik suka mimie tgk... =)

 
Design with love by Jiji for Zamimie