Friday, March 4, 2011

Got Saman mehh!!

"ayg, WSF ada 1 saman."
"ayoo betui ka?"
"pi bukak myeg check"

ingatkan mydear melawak sbb dulu dia penah melawak sekali tu psl menda yg sama....tp bila fikir blk takkan dia semangat2 nak YM saya pepagi dr umah sbb nak bg tau menda tu jer....pastu saya tanya dia saman brp hb and pukul brp...dia ckp tarikh tak ingat tp yg dia ingat tghari....saya musykil dh...

sbbnye saya nie keta klu pi opis dia pi opis jerlah...lepas tu blk opis.... time lunch hour mmg jrg kuar...klu kuar ponx naik keta org...keta saya kan ke dua pintu lepas tu ada car seat eman plak so cam leceh kan nak kuarkan letak kat blkg...nak letak dlm bonet mmg tak muat lah car seat tu...so terpaksa tumpang org lain...thanks gee sbb selalu bwk mimie ke sana ke mari...huhu lepas tu klu weekend ponx mmg WLE jer lah yg bergerak ke sana ke mari wpun keta sedan susah nak parking ke, manual ke tatap mydear nak bwk WLE sbb...sbbnye dia mls nak kuarkan car seat dr WSF....bgs jimat duit minyak saya....huhu

sambung blklah saya try bukak myeg kat opis tak ley...so mlm tadi bukak kat umah mmg ada satu saman bertarikh 16/2/2011 pukul 12.26 tgh...herm fikir blk saya mmg takder kuar lah time lunch thn nie naik WSF...pas tu tetiba teringat kitaorg ada kuar sama2 berurusan ngan RHB kat damansara....sah2 lah mmg dia yg drive sbb saya kuar dr opis nak amik dia sblm kul 12 lai...dr opis saya nak ke opis dia klu tak jem 10 minit dh sampai....sah lah mmg dia yg bwk...tulah mydear nie klu dah drive keta saya mmg dia meroyan sket tekan minyak smpi 110 - 120 km/j...klu bwk keta dia 80, 90, 100 km/j jer...grrrrr

lagi utk mengukuhkan bukti masa kitaorg lalu kat penchala link tu mmg ada speed trap ponx kat bwh jmbtn nak pi TTDI tu, tp kitaorg ingat tak kena sbbnye kat depan tu ada roadblock and derang tak tahan ponx WSF....so sahih lah yg disitu kami kena speed trap...kwsn tu klu tak silap 80km/j  tp mydear bwk lebay sket dr 90 km/j...kena saman gak...grrrr consider lah sket keta sport kena lah bwk laju [perasan bluekkk :p ]...

kenalah saman RM300 diskaun 50% RM150...tgh saya msk kat dapur mydear turun dr atas dan berkata; 

"abg dh byr saman guna kad bank islam"
"lah kenapa abg byr biarlah dulu"
"takperlah abg dh byr guna kad bank islam"
"oit itu kat kredit ayg ler.."

lepas tu dia gelak2 jerlah sbb dia tipu saya...mydear nie mmg suka menyakat bkn saja saya, eman dgn kucing2 kami.. [eh msk citer lain plak] so itulah dia setelah 3 thn berkereta WSF kena 1 saman...itu ponx bkn kesalahan saya...saya pemandu berhemah bwk 80, 90, 100 km/j jer...klu kwsn tu 110 km/j bru saya bwk laju itu...biasalah pemandu berhemah...hehe

~~end~~

1 comments:

Anonymous said...

Polis menggila nak cari duit utk kerajaan.Kasihan pada rakyat Malaysia.

 
Design with love by Jiji for Zamimie