Thursday, March 31, 2011

Aku tak Paham betuilah

aku tak phm betuilah pasai apa klu kat smart tag tu derang selalu nak follow dekat2...kat situ dh sah2 dia tulis jarak dgn keta depan 5 meter so ikutlah...yg nak marahnye bkn apa tp menyusahkan org...sbb klu 5 biji keta dh follow rapat2 smart tag detector tu ponx tak smpt nak scan...dh ler tulis kat papan tiada smart tag...pas tu sebuk2 plak nak undur...dh ler menyusahkan org belkang kena undur juga....dh membuang masa klu cam tu...ko dh tau peraturan ko ikut jerlah peraturan jgn susahkan org boley tak...


aku tak paham betuilah pasai apa bas express nie suka sgt cucuk2....ada ker patut kwsn had laju 80 km/j saya bwk kelajuan 100km/j lane tgh dia pi cucuk...bkn stkt cucuk siap bg high beam lai...klu ko dh rasa laju sgt pi lah dok lane kanan...bas express nie satulah perangai klu nak laju taknak ikut lane laju pas tu dok cucuk2 org...yg tak tahannye lane kiri tu lane slow, and mmg keta yg dok lane tu slow jugak dia pi cucuk...hadoi hai org tu dh lah mengikut peraturan bley plak dia nak halau...sbb tu lah saya klu bley taknak dok lane kiri or lane kanan sekali...duk lane tgh selamat sket...tp tak selamat dr bas express jer...tampal jer kat bas had kelajuan 80/90 km/j tp bwk 120km/j klu berani sgt doklah lane kanan....takut speed trap lah tu...

aku tak paham betuilah psl apa lah derang nie turap jln serupa tak turap...saya nie hari2 bg duit RM7.60 kat PLUS tp kualiti jln cam tu jugak...jln dr exit kajang menghala ke tol sungai besi tu dah turap baru tapi bergelombang lah, tak ratalah...bila bwk laju jadi bergetar kereta...elok  lai bwk kat jln yg lama...ish wat penat jer tutup jln smpi jln jem pagi tp kualiti jln tak bagus...

oke dh tu jer nak komen pagi nie...biasalah tak puas hati and terbuku kat dlm hati rasa nak luahkan...nak luahkan kat tempat spatutnya tak tau kat mana...so kat blog jerlah tempat luahan perasaan...tp komen jerlah bkn kutuk ponx sbb saya profesional....huhu

~~end~~

1 comments:

Anis Czaj said...

sangat setuju! smart da satu hal time nak balik keje nak bersesak2.. n bas & lori pon sama.. bukan main lagi bagi2 lampu.. 2 yang asyik accident memanjang!

 
Design with love by Jiji for Zamimie