Friday, March 18, 2011

Latihan Kebakaran di Opis....

dimulakan dengan asap tipu kaler2 lecong kebakaran ponx bunyi...apa lai kami ponx kelam kabutlah turun menyelamatkan diri...kononnya...tp saya smpt lai pi toilet sbb nak terkencing sgt...lepas tu masuk blk opis sbb nak amik kamera...kang takderlah plak bukti...hehe



bila dah turun kwsn lapang for sure lah kena beratur ikut pejbt sbbnye nak amik kedtgn kot2 ada yg tertinggal kat atas kang hangus terbakar plak member kat ats...tp best tmpt berhimpun kitaorg ada bumbung n kipas...selesalah kan...huhu


bila dh kat bwh rupanye ada mangsa yang tertinggal kat atas....time nielah bomba nak selamatkan mereka nie...kesian kena jd mangsa kebakaran...huhu


dalam masa derang tgh nak selamatkan mangsa yg terperangkap, ahli bomba yg lain sedang menyiapkan alatan yg perlu utk memadam kebakarn...agak byk jugaklah lori bomba yg ada...lupa plak saya nak kira sbb fokus utama kat lori yg ada forklift nak selamatkan org...


owh smbil2 tu menunggu tu cam-whoring lah dulu kitaorg...biasalh saya kan blogger tak puas nak amik pki hp jer...klu ada dslr ngan tu2 saya angkut kot...ngeh2


ini semua opismate saya...ramaikan pompuan...huhu


proses pemadaman dijlnkan...klu tempat tinggi2 derang padam mcm nie jerlah kot...lupa nak amik pic yg bwh sbb klu tgk cam scene lakonan yg time ujan2 tu...huhu



abis dh proses semua tu...ketua bomba kwsn mana tah dia bg briefing sket...antaranya klu jln tu jgn lenggang2 kangkung...lepas tu klu sblm nak turun kena pi ketuk bilik air kot2 ada member tinggal dlm bilik air plak kan...


antara keta bomba yg digunakan....



 amik kesempatan bergbr dgn anggota bomba...bila laikan nak amik gbr ponx...klu kejadian sebenar bomba tu ponx takder masa nak melayan kerenah kitaorg...


kwsn lapang tempat berkumpul...


tak lepaskan peluang amik gbr kat motor bomba...


last sekali klu mak saya tgk gbr nie mesti dia ckp tulah dulu tak nak jd bomba dh besar peghrak [jakun] ngan keta bomba huhu...nie klu bwk eman sure dia suka nie...sbb lori kan..klu tgk atas jln tu kenderaan yg besar2 nie mmg berpusing lah kepala dia tgk....


tp klu betul2 jadi cam nie apalah perasaan kami gaknye...

*

*

*

*

*

*

source : youtube

~~end~~

7 comments:

Aifa said...

amboi2 kak mimie...kemain lai amek gambo ngan abg2 bomba....yg menggerunkan tu yg video tu...x dpt nk bykkan....omo....hbs la kiter semua....sbb bomba mesti lambatnyer nk slamatkan kiter....x muat n x sampai....huhuhuhuhu

Nik Shikin said...

Hehehheee.....

mieoney said...

tula kan aifa...yg konon2 tu ponx terkial2 dia masukkan lori dia yg besar tu...klu kena cam tu kita sempat lah nak selamtkan diri sbb kena tgkt 17, 16, 15 dulu...huhu

Anonymous said...

ntah...kemain lg kak mimi ni...hehe

purple_lav said...

await muka merah padam masa bergayut kat lori bomba tu? hehehehe malu ek....dah rupa mcm america next top model tu

mieoney said...

bkn fiza...kulit muka mimie mmg mcm tu tak ley kena panas...klu kena panas dia jd merah cam udang kena bako...spesis2 kena dok kat negara sejuk...bluekk [perasan sdri huhu]

Anonymous said...

blog yg menarik :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie