Tuesday, March 29, 2011

Maksu Banjer Wong Solo...

tima kaseh mak syu sbb banjer kitaorg mkn...nasib kitaorg pow maksyu light2 jer...klu tak pengsan lah maksyu nak byr...huhu so kami ke wong solo jer...mula nak pi mkn kenny rogers jer sbb dh lama rasa tak mkn kenny asik mkn nandos jer...tp sbb my sis blk keja kul 7 dr IJN nak ke umah saya kat BSP tak ker amik masa sejam dgn jem lai...dia smpi umah kiatorg dlm pukul 8.30 and masa tu kitaorg tgh membaham megi sbb tak tahan lapar sgt....

tak sempat lah dia nak mandi terus salin bju ke wong solo jer kami bwk...mula2 rasa cam nak mkn kat red wok tp bila baca review byk yg cakp cam besa2 jer terus cancel lah nak mkn kat situ....itu ponx masa nak pi wong solo mydear dh siap2 ckp klu ramai org nie kita pi kat Mohd. Abdullah Chan ajerlah...sbbnye wong solo nie servis dia ada sket slow...so klu nak mkn kena sabar sket tp sabar tu ada baiknye sbb mknan mabeles....huhu

so meh tgk apa yg kitaorg mkn mlm tu....

owg makan sedap dia sebuk bantai mkn roti...smpi tingal suku jer roti tu...mmg feveret dia lah...last2 order nasi grg tuk dia mmg tak berusik langsung...tapau jer mkn kat umah...


air kelapa yg sedap sbb wangi rasa and bau pandan


my sis punye avocado juice


1st time kitaorg order...selama nie tak terasa nak order tp mmg tak mengecewakan sedap sangat...sbb tepung dia crunchy and salut and melekat sepenuhnya kat sotong tu...sedaplah rasa nak pi mkn lai plak...huhu


dua set ayam penyet satu tuk saya satu lai utk mydear...mmg tak pernah jemu mkn menda nie...tp kali nie punye terung berlado tu cam kureng sket and sambal ayam tu pedas nak mampos...sampai tak terkata saya mkn..


my sis order empal sapi aka daging...sedap gak saya tak pernah order nie...next time boley order....daging dia mmg diperap lama lah sbb berasa rempahnye...tp adik saya ckp ada liat sket saya rasa oke jer...mgkn sbb saya mkn sket jer kot..


inilah konon2 order utk eman...tp dia mkn sesuap dua jer..nie gara2 dia mkn rotilah nie...nasi grg biasa tak pedas...sedap jugaklah...

korang ada hitler mkn semeja ngan korang....kitaorg ada tak hitler mkn sekali...

sila lah scroll tgk

*


*


*


*


*



hehe comot mkn roti..total mkn ngan air sirap limau yg takder dlm gbr adalah RM68.10....tima kaseh maksu banjer next time banjer lai ek...huhu dia nazar banjer kitaorg mkn sbb dpt keja...skrg nie staff nurse kat IJN so lepas nie nazar lah lai mcm nie ek... =P

~~end~~

2 comments:

With Julia said...

mmg best kalo ada owang belanja mkn hikhikhik :) emmm cedap yerrr ayam penyet tuh..suka lah pedas2...wang solo? ermm x penah dgr lah ehehhe kena try nih...yg ptg ns goreng eman pun sodap!..dh lah tgh lapor menatap blog kak mimie...aduyaiiiiii..melelehhhhhhh ahahha

a i s h a said...

ayam penyet wong solo adalah terbaekkk. setuju, memang tak jemu. =)

 
Design with love by Jiji for Zamimie