Tuesday, March 8, 2011

Light Pink Braces

dh nak pi appointment lai sekali dh asik lupa jer nak update kat sini psl gigi saya...erm tak byk pergerakanyg berlaku...klu tgk entry braces yg lepas boley lah korg bandingkan dgn yg kali nie punye...tp yg penting semua gigi saya dh bersusun ikut barisan dh. takder lai yg pemalu2 dok belakang skrg semua dh jadi front-line...


kali nie power chain pki 6 utk atas, yg belah kanan kat gbr...klu kat realliti belah kiri...lepas tu belah bwh lapan power chain...amik dr ketepi smpi lah ketengah smpi ketepi blk..sp solution nye gigi yg jarang kat tgh bhgn depan tu dh rapat...mydear risau jer sbb dia takut nnti gigi tu selama2nya jarang...sbb asik tanya jer bila appt doc...rilex lah dear gigi nie sdg flexible boley digerakkan ke kiri ke kana...

gigi bhgn bwh ponx semua dh merapat sesama sdri...klu jarang ponx sket jer sbb klu saya guna interdental brush tu cam susah ler nak masukkan..cuma part gigi geraham tu dia still senget2 lai....owh yer interdental brush tu org yg tak pki braces ponx boley pki sbb dia boley bersihkan celah2 gigi selain dr floss...penting ooo interdental brush nie sbb sng nak bersihkan celah2 besi braces tu so takder lah plak terkumpul kat kwsn tu...tp saya nie pemalas lipas selalu skip tak bersihkan sbb amik masa lamakan nak belek satu2...lepas tu mula lah gelabah nak bersihkan bile time ada appointment doc...



.:: interdental brush ::.

kali nie saya pki kaler pink sbb bln lepas pki ijau nmpk pelik plak rasa...and mydear ponx tak bg saya pki kaler pelik...so lepas nie saya akan pki pink, pepel and maybe biru tp yg light2 jerlah kot...yerlah bila pki ofis attire nie mcm tak cantik plak klu nak pki kaler2 yg pelik2...lain lah klu pki jeans and t-shirt mgkn bersesuaian lah....

skjp jer masa berlalu dh dekat 10 bln saya pki braces mmg dh nmpk dh byk perubahan kat gigi saya...tak sabar nak tgu lebay kurang 8 - 9 bln lai smpi braces dibuka...doc ckp saya mgkn pki sthn stgh jer lepas tu pki retainer jer utk maintain...

note: pay RM100

~~end~~

 
Design with love by Jiji for Zamimie