Tuesday, March 8, 2011

Mood Citer Makan....



rasakan korg merembes air liur tgk mknan jer...huhu takper2 saya janji tak akan ada entry mknan lai utk hari...hari nie jerlah, esok tak tau lai, ujung minggu nie tak tau lai...ngeh2 biarlah idea mmg dtg tang mknan nnti bila dh takder menda nak citer bru lah kita citer psl lain2 selain mknan [pening]....

semalam kan istiadat pembukaan Parlimen so cam biasalah saya mmg dh lama tak bertugas... so lepak jerlah opis smbil mendengar and tgk kat tv...nak turun tgk malas tul... saya keja sini dh 5 thn dh mmg tiap2 thn tgk menda yg sama so boring....klu masa awal2 keja dulu mmg lah excited nak turun tgk...mana nak dpt klu Agong lalu tepi kita...dpt tgk secara dekat baju Pemaisuri Agong...lama2 dh tak excited sgt...

so turun time mkn jerlah...masa nie kebanyakkan org dh blk lah and time nie lah dpt tgk isteri2 YB kah, isteri2 Menteri kah....brulah mulut terganga dan terlopong...wow cantiknye, bergayanye...serius lah cantik dan bergaya bini2 YB nie...bju mmg merembes lah air liur tgk...handbag tak yah ckplah mmg designer handbag sedondon dgn kasut lai you...hehe merapu tang lain plak...

menu ada bermacam2 jenis...tp bkn yg berat2 sgtlah sbb nie kira minum tea time lah tuk derang sbb derang minum awal kul 11 lebay...kitaorg jer kira lunch sbb kitaorg turun mkn kul 12 lebay dh waktu tu...dengan pilihan mknan yg byk takkan nak kira tea time plakkan bantai jerlah mkn smpi kenyang...huhu



ini kira sebahagian dr mknan yg ada lah...saya tak amik semuanye ponx...amik yg berselera dipandang mata sajer sudah...eh yea2 jer ini bkn saya mkn semuanye yer tp share bertiga...sandwich, kuih lapis, seri ayu ngan seri muka...sandwich tu dh ptg bru saya mkn sbb kenyang sgt, tapau buat naik opis...sekeping jer ponx...kuih lapis yg 4 kaler tu mmg bestlah sbb dia cantik sbb tu rasa jd sedap...lai ponx kuih tak manis sgt mmg taste saya lah...kuih seri muka tu ponx sedap gilos...seb lah kuih kecik2 so kira klu mkn dua keping tu tak derlah kenyang sgt...kuih tu besar kotak mancis jer...jgn main2 klu kat kafe kitorg nie dia jual sebiji 50 sen tau...ko nak mkn amik klu tak ko jln jgn pandang...tp kuih mmg sedaplah cuma nak tercekik jer nak kena byr kuih sekeping 5 kupiang...huhu



yg nie fried wantan ngan chicken boxing katanye...bkn stkt chicken drummet jer dia letak ngan chicken wing ponx letak...dh tak jd chicken boxing dh klu cam tu...huhu ayam tu biasalah jerlah rasanye tp agak dry isinye...yg nie ponx share ngan kwn2 saya...saya mkn 2 ketul jer...mydear ckp chicken wing adalah part dlm bdn ayam yg byk cholesterol so tak ley lah mkn byk2....wanton tu plak inti dia sedap tiga2 tu saya punye...haha sib amik 3 sbb sedap mmg habislah saya mkn... :p cuma agak liat bg saya dengan kemampuan gigi yg tak kuat mengigit mmg tak lepas lah...saya kena potong kecik2 dulu bru leh mkn....



nasi goreng kampung dgn ikan bilis sedap jugaklah nasi goreng tu...korg jgn tertipu yer ingat saya mkn byk....pinggan nie pinggan kuih jer kecik jer...sudu tu plak besar bangat tak muat msk dlm mulut saya, berat ponx berat sudu tu...pastu lai 2 jenis tu vadai, klu korg tak kenal tak tau lah...yg nie mmg kuih feveret saya klu dpt mkn panas2 mmg bestlah kan....tp yg nie tak berminyak vadainye selalu klu saya beli kat luar mmg berminyak2 lah...setiap kali cubit mkn setiap kali tulah lap tgn kat tisu...tp yg nie oke sketlah...

tu jer yg saya mkn ponx tp dia punye kenyang smpi ke mlm...kesannye blk umah saya tak selera nak mkn..mmg tak mkn lah saya mlm td...eh silap2 mkn tu mkn tp sket jer...mlm td saya goreng bihun jer tuk mydear...susah tul lah saya nie sbb pantang tgk mknan semua nak sebat jer..skrg nie rasa mcm dh gemuk sket plak sbb tgk pipi dh bulat jer...lama dh tak letak gbr sdri dlm blog...korg jgn terkejut plak bila tgk gbr saya nnti ek...huhu bestnye klu mkn byk tp still kurus cam ana suzana... [dream, dream, dream]

ChurpChurp 



~~end~~

2 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

sume yg dalam pic tu adalah menggoda yerp!!


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

zaida said...

wa....da lame xdpt mln free mcm dolu2 mase keje kat sane...sooooo misssss it.........

 
Design with love by Jiji for Zamimie