Tuesday, March 22, 2011

Perut Kenyang Hati Senang ...

citer nie nak citer semalam lai tp disbbkan internet kat opis nie cam semput2 jer pastu terus fed-up....terus tak blog hop ponx tak, apa2 ponx tak....so ahad tu eman mkn nasi arab mmg byklah...dia jer mkn dh suku pinggan tak masuk lai ngan roti canai panggang tu...





see the mulut nganga besar2...mmg besarlah nganga mulut...lai lah tgh rakit main lagi laju dia mkn...bila kita sebuk menyuap diri sdri smpi lupa nak suap dia bkn main marah mamat tu...smpi nak amik and suap sdri...harap maklumlah sepah2 oke mkn...tp nak wt camner kenalah bg kang ngamuk2 sapa nak tanggung...huhu

lepas dh mkn tu saya ckp ngan mydear kita tak yah blk dululah kita jln2 dulu depan kedai...sbbnye petang tu masa pi beli brg kat alamanda mmg eman dok dlm stroller sepenuhnya tak bg peluang ponx dia jln sdri...maklumlah org ramai kat alamanda tu...mak pak nye pulak sayang lemak, so tak larat nak mengejar dukkan jer dlm stroller dh ler mamat tu muka masam jer...haha bdk kecik ponx pandai tarik muka...jgn macam tu eman nnti cepat nmpk tua....biar ceria2 sket brulah awet muda...huhu




kemain suka lai dia dapat lepas bebas, berlari sana sini...nmpk kucing nak kejar plak...siblah kwsn tu selamat so biarkan jerlah dia jln...bila dia rasa jln dh jauh dr kitaorg dia pusing balik...huhu inilah dia kenyang perut senang hati....


lupa nak smabung sket lai...lepas mkn nasi arab blk umah dlm keta eman nie pi bantai melompat2 plak dlm keta...spjg umur dia rasanye inilah 1st time dia lompat2 kesukaan dlm keta...nie mesti sbb terlebay mkn nasi arab lah nie...caj terlebay sudah...huhu

~~end~~

4 comments:

With Julia said...

ehehhe suka tgk telatah eman dlm video...active yer dia..mesti suka mkn nasi arab ehehhe..:D

mieoney said...

jue dia bkn stkt suka mkn nasi arab tp dia sgt suka mkn...huhu

purple_lav said...

aeman ni makin mok mok plak tgk. berat dia makin bertambah ke mimie? bila jalan tu gedebok gedebok punggung. geram rasa nak pegi gigit jer hehehe

mieoney said...

tah lah ek fiza..last hari tu timbang tak smpi 11kg ponx...skrg tak tau lah plak sbb dh dekat 1 bln tak timbang...skrg dh start kuat mkn...ari tu ada skjp tak nak mkn lgsg mkn 2-3 suap jer...tp mmg rasa nak pth lah pinggang dukung...sib lah klu kuar tu nak jer dok dlm stroller klu tak bengkok tulang mak ayah...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie