Wednesday, January 19, 2011

Braces Appt Bln ke-7....

smlm appt dentis kali ke 8...kalau pki braces plak bln ke-7 dh...mmg byk sgt nmpk perubahan tp sayang sbb takder amik gbr start dr awal2...klu tak bley gak nmpk sgt2 perbezaannye...cam biasa appt saya mmg start kul 5.00 tu yg kena rushing blk tu sbb klu lmbt smpi sat lai org dh ramai...nak kena amik eman lai, nak beli mknan lai kan...

so appt kali nie spt appt bln2 yg lain just tukar band jer...kali nie saya melangkah lebay berani dgn pilih kaler yg lebay vibrant...ha amik ko sekali terang betul...takper2 sok2 dh mkn kari ngan mkn kuah lemak dia jd pudar lah sket kaler tu hahaha...so saya pilih neon green...


1st time nie pki kaler cam nie...kalau tak asik2 pepel, asik2 pink...tak ponx grey...huhu oke klu tgk yg bulan lepas punyer dgn bln nie punye nmpk dh perbezaan kan...gigi yg kedlm tu dh kedepan sket takderlah terperosok dlm sgt...huhu kali nie punye saya pki 4 power chain...sakit tau mlm tadi berdenyut smpi kepala...klu nmpk yg belah kanan tu dia psg sekali 5 power chain, belah kiri tak nmpk plak psg 3 power chain and yg kat bwh psg 2 power chain belah kanan [yg kelihatan kat gbr] and 2 power chain kat belah kiri [tak nmpk dlm gbr sbb gigi yg dlm]...


.:: power chain ::.


klu nak tau inilah power chain dia berantai2...klu yg satu2 tu dipanggil rubber band mcm gbr kat bwh nie dia loose2 atau satu2..


.:: braces rubber band ::.

masa doc nak psg power chain yg 5 tu mak aih nasib tak meleleh air mata ku....tgn mmg dh tergengam kemas dh cuma cover jer bg tak tutup mata kang obvious sgt plak kesakitan....ego kan...haha ^__^ oke tgu next month punye appt plak tgk apa lai perubahan yg dh berlaku...

note:
pay RM150
[yg nie sbg rujukan saya kot2 resit hilang senang nak trace brp saya byr tiap2 kali appt...kot2 byr lebay ke, kot2 byr kurang]

~~end~~

3 comments:

atielense said...

huhuuh sakit tuu...hehehhe akak patut bukak bulan lepas tapi akak mintak hold, next week baru jumpa dentist....tak lalu nak buat mould...mmmm

mieoney said...

Wah best tulkan nak buka dh..lps nie boleh mkn apa saja dgn sng hati..nie nak mkn karipap ponx fikir 2 -3 kali..dugaan tp takper kena cekal..huhu

atielense said...

mieza nanti lelama okay....bila gigi dah in position makan apa jer boleh dah....hehheeh

 
Design with love by Jiji for Zamimie