Monday, January 24, 2011

Cerita weekend [tak bergbr]....

weekend ari tu cam biasalah klu takder nak wat per dok kat umah jer sure sangap aka pening kepala...pening ooo klu dok berkurung kat umah jer....so kami cam biasalh kuar ptg2....kami mmg suka kuar ptg2 sbb time tu tak ramai org sgt...pi smyg kat surau ponx tak ramai org...owh citer psl surau nnti entry lain nak wat aduan rakyat...

so menujulah kami ke jj taman equine sbb nak mempergunakan kupon JJ RM20...yerlah dh ujung2 bln nie kena bejimat sket klu banjer RM70 untung lah kuar RM50 jer....soping ponx tak byk sajer jer beli brg2 utk memenuhkan peti sejuk yg dh kosong sedikit [baca: kosong sedikit maknanya tak kosong lai lah huhu] saya sajer jer tak nak beli brg masa blk jumaat ari tu sbbnye klu dh beli siap2 nnti weekend takder alasan nak ajak mydear kuar...huhu ^__^

tp takper saya dh tak yah guna alasan tu lai dh sbbnye dia ponx tak ley dok lama2 kat umah bengang kepala otak...lepas tu menuju ke cyberjaya utk bersantapan di saba' restaurant aka nasi arab....erm yg nie entry lain lah plak...

smlm plak still aktiviti harian yg sama melepak kat umah...dlm 10.30 cam tu sajerlah bg mamat tu mandi swimming pool dia yg comel sama mcm khamis lepas....tp mamat nie cepat plak borinknye smbil tgk dia mandi saya potong lah cili kering tuk rendam...ooo yer saya blend cili sdri sbb saya tak suka pki cili boh yg dh siap2 kat kedai tu sbb rasa dia masam2 sket and ada rasa cam sesuatu...oke bebalik citer eman dlm 10 minit dok dlm tu dia dh jerit2 kebosanan....mcm2 lah saya cmpk dlm pool tu bg dia seronok, habis dia cmpk keluar blk semua menda....huhu takperlah janji bg lepas saya abis potong cili....

mcm biasa klu ujung minggu mesti nak tunjuk skill masak....tp syg lupa nak amik gbr sbb lapar punye psl...saya masak ayam msk lemak cili api....1st time buat tu senang giler rupanye...lebay senang dr masak asam pedas and kari....and yg bestnye mydear suka...itu yg lai best bru berkobar2 sket nak masak....

ptg sedang menonton ngangkung [ini citer kemudian gak] mydear dpt sms yg staff dia (Dino) meninggal dunia...sblm tu dia dok berbalas sms ngan bapak staff dia and last sblm tu dia ckp Dino tgh nazak....terus cam kucing nak beranak saya tgk...kuar msk bilik, garu kepala, buka email, sms, call....dlm bersiap nak pi tgk dpt sms terbaru yg Dino dh meninggal...inalilahhiwainaillah hirajiun....dh smpi ajal dia...thaipusam ari tu eksiden and otak dia bengkak...tak sedar diri smpi lah waktu dia meninggal...satu kehilangan besar mydear ckp sbb arwah adalah budak yg rajin and menjadi harapan mydear as a staff....apa2 ponx kita sedekahkan al-fatihah utk arwah dan doakan dia berada di klgn org yg beriman...amin...

itulah summary weekend saya...lepas nie berazam utk rajin snap gbr...cam pelikkan klu wat entry takder gbr nie rasa cam msk kurang garam....haha tah apa perumpamaan...

~~end~~

4 comments:

kak suzi said...

kenapa...kenapa...kenapa tak bagitau..tak tau mimie g jj taman equine..kalau tak boleh jumpa eman...im staying there..belakang mcD..huhuhuhu..

mieoney said...

ala plan tanpa disangka...sbb saya ckp ngan suami saya nk pi JJ jer...saya dh bygkn JJ balakong sbb dia suka g situ...tak sangka plak dia nak pi JJ equine...mcd belah mana kak tak perasan lah plak...

kak suzi said...

mcD tu atas bulatan yg dekat dgn balai polis serdang.kira atas bukit ckit dr jusco..

mieoney said...

owh atas lai dr JJ yer...erm saya tak pernah smpi lai sana tu...takper2 next2 time bley jmpa... ^__^

 
Design with love by Jiji for Zamimie