Tuesday, January 25, 2011

Red Velvet Delicious...

mcm biasalah pengaruh blog nie sangat2 lah kuat...bila bukak blog situ dok tayang red velvet, pi blog sinun dok tayang red velvet, pi blog situ pon dok tayang red velvet...so jenuh lah hari2 dok cari menu, cari gbr, tgk menu, tgk gbr...kobar2 rasa nak wat....tgk menu balik terus semangat kobar2 tu ilang sket2...sbbnye resepi dia punye brg nak kena pki barang yg bernilai tinggi...bkn tak bley beli tp takut tak jd kan ke membazir [read: mudah patah semangat - perangai tak elok].....







oke solution nye kita beli jerlah dulu...rasalah dulukan sedap ke tak ker...kang klu tak sedap tak yah ler buat, klu sedap boley lah buat...klu byk duit sket boley lah beli....so jumaat lepas masa kat midvalley tu lalu kat delicious tu cam tergerak2 jer nak beli...and yer saya dh beli...mula2 nak beli satu jer sekali terbeli dua lah plak...hehe RM6.90 seketul...

blk umah mkn ngan mydear mkn satu jer dulu...dok share ber3 mmg bestlah kek dia patutlah org asik sebut2 jer...cuma kek dia agak kering sket klu dpt yg lembab2 mcm choc moist kek tu mesti lagi best....klu mkn kek tu jer dh sedap saya rasa, manis ponx tak berapa...saya mmg suka klu kek tak manis sgt nie...klu manis yg melekat kat tekak mmg saya tak bley terima lah...lai lah sejak2 pki braces nie kek tak ley mkn selalu...klu mkn kena cepat2 gi gosok gigi...tak suka, tak suka sbb bila dh gosok gigi ilang rasa kesedapan kt dalam tekak...huhu

owh klu nak tau lai seketul mlm tadi baru mkn...haha....cuba tgk frosting tu yellowish terlebay sket dh and dh nmpk agak kejung frostingnye....kena beli lagi nie...tp wpun dh 4 hari still lai sedap...cukup 3 kali makan baru boley cuba buat plak...haha



.:: keratan rentas red velvet ::.

sorilah pic tak cntik...kurang pencahayaan...huhu

~~end~~

4 comments:

Anonymous said...

alaa describe la skit camne rasa dia. i pon dah lama duk perati kek velvet ni.. hihihi

mieoney said...

susah lah nak describe kena rasa sdri bru tau...sbb tak pernah lai rasa kek mcm tu...

mek na said...

ada rasa mcm cheese tak?

mieoney said...

cheese tu ada tang frosting yg atas...klu tak nak rasa cheese mkn kek jer...kek jer ponx mkn dh rasa sedap klu mkn sekali ngan cheese frosting tu bertambh sedap lah...

 
Design with love by Jiji for Zamimie