Monday, January 17, 2011

The Steamboat...

ini kisah jumaat lepas...biasalah jumaat lunch hour lama langkah mmg panjanglah...biaaslh kami klu tak sogo, midvalley, klu tak ponx ke ikano...and paling2 ponx pi TESCO selayang...haha nak jugakkan yg penting jln kat tempat aircond...so opis saya nie mmg agak strategik jugaklah...

tujuan ke ikano sbb nak pi the curve...ala the curve kan depan ikano jer...kitaorg nak pi kedai daiso...kedai brg2 jepun yg berharga RM5 setiap brg...best wei jln2 dlm tu since kita ponx tau kan brg2 jepun nie camner jenisnye...wpun tak membeli sgt tp membelek tu yg lagi seronok...dekat sejam kiatorg lepak dlm tu saya hanya membelanjakan RM15 jer...bersamaan dgn 3 jenis brg...itu nnti saya share next2 entrylah...

so lepas dh lepak2 jln2 dh kul 1.15 perut ponx dh berkeroncong minta mknan...konon2 nak mkn ayam penyet kat the curve sekali tutup da....ish2 takder rezeki kami...perut dh lah sgt lapar so kami pi mkn steamboat kat The Steamboat...







.:: korg nmpk tak gov tax dh naik 1% dulu 5% jer skrg dh 6%...sighh tak ley mkn luar selalu nie...senyap2 jer naik 1 % ::.



kitaorg mkn 3 org so semua amik set yg berlainan....saya amik set yg plg murah RM10.80 (mix ball noodle), kak zi amik homemade dumpling noodle (RM12.80) and gee amik curry chicken noodle (RM12.80)..

.:: saya amik tom yam soup ::.

.:: air chinese tea jer bottomless minumlah smpi kembung RM1.50 ::.

.:: mix ball noodle saya punye ::.

.:: singboard ::.

so far sedap serta mengenyangkan serta boleh membuatkan air hidung meleleh...tomyam soup dia sedap sgt pedas sgt2...dh ler mkn panas2 mmg meleleh lah air hidung....kitaorg mmg tak berkata2 mkn sbb pedas...dh ler time tu lapar...gbr nie semua ponx disnap sblm mkn start mkn jer dh tak berkata2 and takder aktv snap menyenap...so ini jerlah gbr yg ada...time mkn mmg senyap sunyi jer kitaorg...bila dh habis mkn dlm 10 -20 minit lepas tu bru boleh berkata2...saya mmg hirup kuah tom yam tu smpi habislah...bahananye ptg tu ke toilet lah saya 2-3 kali...tp ptg jerlah mlm dh oke blk huhu...

pstt: tetiba rasa cam nak mkn lai lah steamboat nie dok terbayg jer kesedapan huhu...

~~end~~

3 comments:

dilaOHdila said...

Salam kenal mie
wah suka jugak buat food review erk, thanks
sharing INFO. kak dod belum pernah sampai sini lagi ni Mie. Macam menarek ja...

** Eh tgok anak mie tu comey lah

mieoney said...

yup saya nie pemakan jugak orgnye...klu area bangi tu byk tempat dh pi mkn lah...huhu sila lah pi mkn yer mmg sedap...

comey yer? thanks kak cam mak dia tak..huhu

LiAnA said...

salam kenal...

jom join my giveaway kat blog...
TQ..


anyway i silap time masuk blog u.. sbb entry ni sangat merembesss huwaaaa

 
Design with love by Jiji for Zamimie