Thursday, January 6, 2011

Tasik Idaman...

ini cerita malam thn baru...huhu bru ari nie nak update...biasalah saya agak sebuk sket lately nie..kang klu saya letak gbr meja saya mesti korg tak caya... attendance are everywhere, paper, file... high-liter, wayar charger hp...haha tp saya bkn cikgulah... ^__^

mula2 mlm tu cdg nak pi cyberjaya sbb mydear ckp klu pi alamanda mesti rmi org.....ikut jln blkg dkt ngan lembaga atom msia...dekat situlah tasik idaman tu...bila dh dekat2 nak smpi arah situ saya ponx ckp ngan mydear kita pi tasik idaman jerlah...malas plak nak jln jauh2...okelah ke situ kami....


jln nak masuk kecik jer pastu gelap and agak spooky lah jugak...tp bila dh smpi dlm meriah uoll ngan lampu2, ngan skrin besar, ngan keta yg byk serta org ramai...besar gak tempat tu...boley kot klu nak wat kenduri kawin dlm tu...ngan pentas yg besar....ada byk seksyen lah...





:: sorilah gbr gelap jer mlm kan...pas tu pki iphone jer camera tak bwk ponx...so korg tgkjerlah gbr gelap, gelap terang nie yer ::


kami order mknan biasa2 jer takderlah fancy2 sbb mkn berdua jer kan cmpur sikenit sorg lai...tgk org lain order ha amik ikan terkeluar2 dr pinggan, sotong grg tepung menggunung...tak tau lah sedap ke tak...so mlm tu kami order...

:: meja bertuah ::

:: nasi grg ayam kampung ::

:: chicken chop ::

:: mushroom soup n bun ::

:: tom yam ayam ::

makanan yg saya mkn oke jerlah...takderlah sedap sgt so-so...mgkn pilihan mknan kami yg salah tak tau lah...tom yam plak merah and tkt plak rasa nak mkn...tak ley nak hirup sbb klu tersedak korg bygkan klu pedas naik ke otak...huhu sbb pedas...saya hirup gak lepas tu tanggung sdri sbb dia pedih, pedas and panas perut...tp selamat tak mengelegak perut...huhu chicken cop okelah lain dr yg lain...sbb selalu klu kata chicken cop derang akan serve yg chicken maryland tu kan...mushroom sup biasa jer sbbkan nak bg si kecik tu so order jerlah...

air plak biasa jer rasanye...air tembikai gula lebay dah takder freshness nye...air limau cam biasa jer mcm minum kedai mamak tu...harga plak okelah semua tu ngan air klu tak salah saya RM35....tak smpt nak belek menu satu2 since org yg amik order tu gesa kami order..so kami ponx agak tergesa2 mengorder...saya tarik muka jugaklah masa dia paksa kami order tu....tp nak wat cmner org ramai so redha jerlah...tp satu yg perlu dipuji service cepat....

mlm tukan ker mlm thn baru so kat sini derang ada gak lah wat smbtn, ada deejay semua and cbtn bertuah and dpt hamper....and guest wat no meja kami bertuah...sbb tu saya tulis kat atas meja bertuah...tp sayang kami dh jln smpi ke pintu keluar and mydear terlari2 jugaklah nak ke pentas....tp since kami dh tak dok kat meja and mydear mls nak lari laju2 so kami lepaskan jerlah...apa2 ponx kami bertuah...huhu habuan lain tuk eman sebijik belon percuma yg smpi skrg steady lai tak pecah2...huhu


~~end~~


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie