Monday, January 24, 2011

Restaurant Saba' Cyberjaya..

okelah smbg entry weekend kami dinner kat saba' mlm tu...ini kunjungan kali ke 4 kot klu tak silap saya and saya penah buat citer psl saba' nie dulu kat entry nie...lama dh tak perkena nasi arab tp masa otw tu rasa kenyang lai padahal masa tu pukul 8 lebay dh....sbb dok bygkan yg nasi arab nie adalah byk so mydear cdgkan saya order kebab....oke gak tu tak pernah cuba...

sekali sampai2 amik full house...melimpah ruah org tp nasib baik servis dia cekap....bila kita order tu mknan sampai cepat jer...tak sampi 15 minit mknan dh terhidang atas meja....kami order 2 menda jer nasi arab dgn roasted chicken dgn chicken kebab with bread....

.:: chicken kebab - RM12.00 ::.

kebab ayam dia sedap and tak muak mkn...lain dr yg biasa kita mkn tu...cam jual kat psr mlm kan cam kebab potong2....yg nie style tepek kat besi pas tu masak dlm tempayan besar tu...ada rasa pedas2 mkn ngan roti derang ckp Lebanese bread tak tau plak saya apa namanye saya panggil roti arab jer...lembut dan nipis...perah lemon atas kebab letak smbal tomato and mkn ngan roti....best kena cuba lai sekali nie...owh yer saya ada juga tgk set kebab mkn dgn nasi, boley cuba next time lah...cuma yg tak bley nak terima tu fries yg byk tu bikin semak pinggan terus transfer ke pinggan eman...bkn dia mkn ponx habis dia kitainye menda tu huhu....


.:: barbican strawberry dan teh'o ais ::.


.:: nasi arab with chicken roasted - RM8.00 (aym dia hangit sket) ::.

so far saya dh mkn kat sini 3-4 kali kot and tak pernah mengecewekan....sedap jer....portion dia plak mmg besar2 jer style arab mkn lah kan byk2....klu order yg individual set cam kat atas nie ponx boley mkn berdua...ayam dia ponk yg quarter punye...erm klu menu lain saya tak pernah try lah stkt nie sbb tak berani tanggung risiko klu tak sedap kan ker rugi... ^__^

klu sapa2 yg area kl nak cuba klu tak salah saya dia ada buka satu lai outlet kat Dataran Jelatek Setiawangsa...saya tak tau kat belah mana, klu rajin korg Google jerlah yer...

si kecik eman plak saya bg dia mkn nasi....laju jer dia nganga mulut mkn...huhu sedap punye pslkan laju jer dia mkn...meh layan gbr dia plak...

.:: bang, cepat saya nak order nie lapar dh ::.


.:: mama kita nak mkn apa yer ari nie... ::.

.:: minum dulu ::.

lepas tu cubaan nak amik gbr dia gagal sbb dia tak reti dok diam dh...asik bergerak jer...lepas tu time kita nak snap time tulah nak hp smbil sebut nyiaw2....tak abis2 ngan miow celik2 mata nmpk hp itu jer bunyi yg dia sebut...huhu

~~end~~


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie