Wednesday, January 12, 2011

Masterchef....


skrg nie demam masterchef dah ari tu famous skjp yg US masterchef....skrg plak bru start ahad lepas junior masterchef....klu kita search kat youtube tu australia masterchef nie ada junior masterchef and celebrity masterchef...



ehem2 nak bgtau saya habis dh tgk junior masterchef nie and dh tau dh sapa pemenangnye huhu...saya tgk kat youtube jer...tak sabar nak tggu kat tv tu tiap2 minggu huhu...tp seriously tgk junior masterchef nie sgt seronok oke...bygkan klu tgk budak2 seawal umur 8 thn dh pndi memasak...bkn yg simple cam grg telur tp dish yg mabeles...


::smngt tul dia kan...inilah peserta termuda 8 thn...cute jer kan...
tp dia smpi top 50 jer...but she's cute and sweet ::


tp yg saya kagum adalah 4 yg masuk grand finale tu ada sorg bru umur 9 thn...yg 3 lagi semua umur 12 thn...apa2 ponx kena tgk lah baru tau...ada juga part2 seday smpi menitiskan air mata saya lah...huhu yg tu dh episod nak akhir dh...sbb ada tu psgn kembar....yg part tu lah seday smpi juri ponx nangis...hehe okelah tak nak citer byk2 korg tgk lah sdri ek...huhu


:: yg nie siena umur 9 thn and sgt pndi msk pastry...seawal umur 4 thn dh masak muffin...ko ada? haha umur dh 28thn bru nak bljr msk kek pisang smbil belek resepi... ^__^ ::


yg utk celebrity masterchef tu derang berebut utk menang and duit yg mereka dapat tu akan dibagi kepada charity yg mereka pilih...peserta celebrity nie ada presenter TV, pemain sukan, swimmer, penulis dan comedian...yg nie saya belum tgk lai...mgkn best jugak...


nnti free time saya tgk...biasalah sejak dh tukar speed streamyx kat umah nie mmg bila2 masa jer saya bleh buka youtube tak payah nak tgu buffer lama2...sonok sgt...hehe okelah berazam tuk diri sdri utk memantapkan skill masakkan kot2 lepas nie ada masterchef malaysia plak...haha agak2 klu saya msk bleh tak dpt top 12 ponx cukuplah...hehe berangan lebay... ^__^

~~end~~

3 comments:

cik_ah82 said...

kalo aku lak aku suka tgk top chef tu..hehe..

mieoney said...

top chef tu dia dh mmg chef kan...yg tu tak pernah tgk ponx...nak kena tgk gak sekali bru boley melekat..

cik_ah82 said...

aku mmg melekat tgk top chef tu..la ni ulang season 3..hr tu dok ulang s1-s2 aku melekat gak..laki aku dok perli tgk kemain, masak idak.hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie