Saturday, January 15, 2011

Lempeng Western Style

apa ingat lempeng boleh mkn ngan kari ngan sadin jer ker...meh kita transform sket jd style lain..kali nie saya wat style western sblm nie asik dok mkn ngan sardin jer kan...ini idea mydear so saya tolong realisasikan ajer...

nak buat sangat mudah spt moto saya "simple dan mudah tp sedap"....nak resepi gak ker tak perlu lah kot...yg penting wat bancuhan lempeng dgn tepung gandum, air, susu cair, garam and minyak atau melted butter...kacau lah bg tak berketul pas tu korg lempengkan ajer dlm kuali...dalam kuali lain grg telur ngan pepper secara hancur2 dan grg ke grill ke rebus ke steam kan hotdog...dh siap kan...

cara dia plak bentang lempeng, sapu mayonis, letak cheese, sosej n telur pas tu gulung...grg kan smlm dlm kuali yg panas utk cairkan cheese jer...lepas tu siap utk dimkn...saya mkn ngan salad jer...owh yer pinggan atas saya punye lah separuh pinggan salad ngan lempeng serta sosej satu...klu mydear punye pinggan saya tak snap tp yg penting lempeng dia dua btg sayur cinonet sbb dia tak suka salad malad nie...dia lebay suka togeh huhu... utk pertanyaan jgn malu2 nak comment.... apa2 ponx enjoy ek... ^__^

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie