Tuesday, January 25, 2011

Ngangkung @ Astro First...



saya tgk dh citer ngangkung nie...secara keseluruhan cerita nie okelah cuma saya rasa hantu kak limah balik rumah lagi best...mydear ponx bersetuju dgn saya....tp terpulang lah pada individu utk menilaikan...citer nie plak terang tak gelap mcm citer hantu2 lain...mcm gelap2 tetiba nmpk byg2 lah tetiba ada menda lalu lah....tidak sama sekali sbb tu saya rasa citer nie best wpun hantu kak limah lagi best....huhu sajer bg bikin pusing kepala... ^__^

saya tak abis tgk lai ponx...ada part tengah tu terpotong sket dlm 5 minit sbb waktu tgk tu hujan lebat plak so mcm biasalah siaran astro nie klu ujan2 and angin mesti tergendala punyelah...oke klu korang nak tau saya tgk dr channel astro first channel 482....seronok jugak sbb kita boley tgk berulang kali....

citer dia mcm nie weekend ari tu ahad cam sangap dok umah sbb konon cam malas nak kuar...abis channel dh tukar takder gak citer best...tetiba teringat plak psl astro first nie sbb tgk iklan dia selalu kuar...ala yg ada salleh yacob, ada apek lah and ramai lai...terus google kat web...try lah order...kejap jer tak smpi 5 minit dh boley tgk dh...klu korg nak tau cara nak booked boley pi kat web astro first...


saya rasa bila kita nak tgk ramai2 akan mengelakkan pembazira juga...sbb klu nak g tgk wayang sorg dh RM10...pas tu klu kuar mesti nak mkn, klu tak mkn ponx sure nak byr parking...klu tgk DVD ke CD ke mesti beli yg pirate kan tp gbr tak tentu lai cantik...tp cam biasalah ada pro and cons juga satu2 menda tu...so depends lah pada individu...oke klu nak tau harga satu movie RM15+....mcm biasalah plus tu adalah utk gov tax 6%...and boley ditonton dalam masa 48 jam....nnti bila kita sms dia akan reply sms mcm kat bwh nie...



bila tengok dekat web astro first tu byk gak citer yg bakal ditayangkan....rasa cam tak sabar nak tengok citer merong mahawangsa sbb bila tgk trailer cam best jer...sbb style citer org putih 300 apa lai yg style citer cam tu ek lupa plak saya tajuknye...huhu selamat menonton...

~~end~~

4 comments:

cik_ah82 said...

aku xsuka betull ngan cite ngankung ni..ntah apa2..aku gi tgk wayang rasa mcm dh membazir det kat c2..nyesal tul..

mieoney said...

tulah tak best mana ponx...aku nie ponx terpengaruh ngan adik akulah..dia ckp ngankung lai best dr kak limah tu yg teringin gak nak tgk...

azza said...

mimi: azza tgk cite ngangkung ni kt utube je..seyes tak best pun...lawak pn tak lah sgt..skit2 je..nsb bek xtgk kt pnggung...tp pelik r cm ner lah leh catat smpai 8juta ek...

mieoney said...

tulah ari tu nak tgk gak kat utube tp gbr gelap jer cam tak puas plak nak nengok...

 
Design with love by Jiji for Zamimie