Wednesday, January 5, 2011

Bestkah Merempit??

edt: sekali lupa letak tajuk da....haha

pagi tadi tgh drive dgn tenang berhampiran jln istana tetiba ada satu motor sudah potong tepilah...aik cam kenal jer harley oren WUQ nie...fikir lai mmg kenal rupanye my bil rupanye.. awal dia pegi keja...bru 7.15 dh smpi kl...mgkn msk keja kul 8 gaknye...

:: inilah motor oren my BIL... yg tu adik saya single lai...klu berminat sediakan htrn 50k sbb dia nak byr ptptn 48k...hahaha jgn mare yer dik ::

lama dh tak bwk motor....last dulu msa belajar lah...bila dh dpt lesen keta mmg tak pegang dh motor...pas tu tetiba teringat kenangan lalu...masa belajar2 dulu mmg merempit...umah saya ngan sekolah agak jauh...tp sblm ada lesen mmg kayuh basikal jerlah...kuar umah awl seawal 6.40 dh kena kuar..nnti tak smpt smpi sblm 7.20....

dulu masa sekolah rendah smpi form 2 bwk basikal biasa jer..ingat lai basikal tu kaler pepel....lebay kurang cam basikal bwh nie jerlah tp kaler pepel....

pic credit to ligakampung.com

tp dr umah smpi ke sekolah kena naik turun bukit...pas tu nak kena kayuh laju2 plak tu...so mmg agak penatlah...pas tu bila dh msk form 2 dh start dh trend basikal mountain bike...so masa tu hidup kami sekeluarga dh agak senang sket so saya renggek2 sket ngan mak so dpt lah mountain bike...yerlah saya ckp ngan mak basikal nie laju, nak pnjt bukit tak yah turun tolak basikal kayuh jer...tayar besar so sekali kayuh boleh berdesup kedepan...ada speed plak tu...haha

:: cam nie basikalnye kaler pepel2 maroon sket lepas tu palang ke bwh sbb basikal pompuan kan..ada bakul tp carrier blkg takder sbb cam tak stylo klu ada huhu...lai ponx kedekut tak nak bwk org (^__^) ::


masa tu tak rmi lai yg pki...tp kitaorg segeng ber3 mmg dh pki shy, nurul n saya...so kami atr pelopor2...tp bdk2 cina mmg dh ramai pki dh basikal nie...tp bestlah basikal tu serius sbb dia laju...lagilah bila jln yg bertar cam best jer bila kayuh...

pki kejap jer basikal tu sbb masa sbb masa form 4 dh ada lesen motor so merempit plak lah bwk motor...masa tu bangga lah kejap sbb atr budak melayu terawal yg ada lesen motor...yerlah klu takder lesen motor tak ley dpt sticker motor, pas tu tak ley bwk msk motor dlm sekolah...bila dh ada sticker kena park kat kwsn motor so time blk tghari kena lalu kat kelas2 bdk2 belah petang tp kena tolak lah motor dh smpi luar pintu gate bru boley start..

kwn2 lai rami gak dh bwk motor pi sekolah tp derang park kat luar jer...kat umah2 tepi sekolah sbb takder lesen tak ley bwk sekolah masuk motor...masa tu tak pki motor brulah sbb guna motor kakak saya jer yg lama...tp still best sbb tak yh dh kuar awal dr umah...kul 7 kuar rumah ponx takper...tp masa tu kena atr adik saya pi sekolah....


bila dh ada motor lai lah jauh berjln....maknanye dulu klu ada apa2 program kat sekolah cam bercinta jer nak pegi yerlah dok bygkan dgn panas terik tu nak kena kayuh basikal mmg ler malas....sbb tu masa2 sekolah dulu saya itam sket....tp bila dh ada motor tak kisah nak kuar kul brp ponx...

pas tu dh masuk matrik, masuk U sesekali ada gak bwk motor,...bila dh dpt lesen keta mmg motor n basikal dh tak sentuh dh..dasar lupa daratan hahaha...basikal plak lepas adik saya msk asrama masa form 1 mak saya terus jual sbb semak letak kat umah...berhabuk berkarat dh kat situ...takder sapa dh nak bwk hehe...

erm nnti blk kg nak try blk bwk motor rindu plak rasanye huhu....tp bkn merempit yer kwn2 sbb merempit adalah tidak sehat...haha

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie