Thursday, January 13, 2011

Taska KUrang Ajar....

smlm sblm tido dok belek2 dulu mukabuku aka FB lah apa lai...sekali tgk ada one of myfren post kan ttg citer nie...yg nie saya copy dr tuan punye blog My Life Journey... utk dishare bersama2 ngan yg lain supaya kita alert sket ngan taska yg kita atr anak2 kita..

Taska Kurang Ajar???????????????

apa komen korang sebagai ibu bila melihat gambar-gambar ni.....?????




rata-rata muka mereka ditutup kan.. apa helah mereka???


yang aku tak boleh tahan tengok gambo ni... geramnyaaaaaaaaaaaaaaaaa..

inilah apa yg saya baca dlm blog beliau....tq pada tuan blog yer...apa perasaan korg bile tgk...kejam kan...yerlah derang nak bg budak tu tido tp tak perlu rasanye balut mata ngan towel..klu tertutup idung tak ke lemas...pas tu yg gbr last tu tutup pki bantal lai...klu lah budak tu tak bley bernafas...nauzubillah tak sangup nak fikirkan...

klu dulu masa saya atr eman kat taska derang gelapkan umah tu...tutup semua pintu dan langsir so gelap lah sket...mcm saya ponx tidokan eman kat umah tutp semua langsir bg gelap and suram2...for sure lah bdk2 kalu dh suasan suram automatik akan jd mengantuk...so brulah derang boley tido...tak patut rasanye nak wat cam tu...kot2 terbelit leher plak ngan towel tu tercekik plak....

pada pendapat sayalah kan kita kena mengadu kat jabatan kebajikan masyarakat yg uruskan pasal lesen dan pelabagai menda tentang taska...klu nak buat aduan kat polis mmg mereka tak ley amik tindakan....apa2 ponx kepada pengusaha taska tolong lah jgn hanya fikirkan keuntungan jer....fikirkan keselamatan kanak-kanak itu juga....

~~end~~

6 comments:

@e_da said...

salam kenal.. semoga semua ibu bapa ambil perhatian lebih terhadap taska anak mereka...

mieoney said...

selamat berkenalan juga...
yup betul ibu bapa kena memainkan peranan lebay kan....

cik_ah82 said...

adui, nk jatuh jantung aku tgk gambaq budak2 ni..kesiannya..taska mana ni weh..patut bgtau je nama taska ni..tak patutla dorang wat camni..yg ni la rasanya yg wardina bgtau dlm MHI pg tadi..:(

mieoney said...

aku 1st tgk berderbar dan bergenang air mata wei...kita kat umah jaga anak mcm menantang minyak yg penuh derang wat cam tu plak...

derang tak bgtau plak kat mana...klu bgtau senang kan...tp rasanye citer nie dah tersebar dlm email dh...harap2 org berkenaan sila amik tindakan...

With Julia said...

owhh tidakk..saya syg baby2 sedunia...tidak patutlah diletakkan kain atau bantal dekat muka diorg...crazy!!!...rasanya mana2 taska pusat jagaan baby kena buat pemantauan mengejut olh pihak yg mengeluarkan lesen...buat audit..baru diorg alert dan sentiasa mengikut etika penjagaan anak2. Harap ia tidak berjangkit kepada pusat jagaan yg lain...

Anonymous said...

geram dan sedih bila melihat gambar-gambar ini. pasal itulah jugak mak saya tak sanggup cucu-cucu dia dihantar ke taska. dia lebih rela menjaga sendiri.

-mom of 2 princess-

 
Design with love by Jiji for Zamimie