Wednesday, January 19, 2011

Rasa Kehilangan....

smlm kami tido berdua jer...saya ngan eman...saya takder rasa apa ponx sbb sehari jerkan...tp saya rasa eman yg rasa cam sst...ptg tu masa saya bg dia mkn kat bwh, bila bunyi kereta jer dia akan sebut huh, huh....mgkn dia ingat baba dia blk lah tu....

pas tu mlm plak masa nak tido saya perasan dia mcm pelik and cam kehilangan sesuatu...sbbnye masa dh kul 8 lebay saya tgk dia cam dh mengantuk tp still lai nak main2....so biarkan jerlah dia main apa2 dia nak...so dkt kul 9 saya tukar bju dia buat susu dan terus bwk msk tido...dia minumlah susu tu mcm biasa cuma tak abis lah separuh ponx tak smpi tetiba dia duduk...pas tu termenung, agak lama juga...pas tu dia merangkak melangkaui saya and duduk kat tubir katil smbil kaki terjuntai ke bawah and goyang2 kaki...smbil tu dia dok tengok tilam tempat baba dia selalu tido...tp dia takder plak ckp apa2 or bising2...cuma dia temenung mcm org berfikir...

dia ponx turun katil and main2 kat tilam bwh...lepas tu mydear msg and dia bg hp tu kat saya smbil saya baca msg dia sebuk nak pnjt naik and nak tgk hp saya...saya bg jerlah dia tgk pas tu dia gelak2...main2 atas katil...sukalah berdiri and berjln atas katil sbb dia mcm terhuyung hayang so dia gelak2....pas tu saya marah lah dia sbbnye asik landing kat atas saya...sakit oooo dh ler berat 10kg pas tu bdk2 mana pndi nak balance badan..dia tekan perut saya, tekan dada saya, tekan teks saya....mana aku tak mengamuk dh ler gigi berdenyut2 sakit smpi kepala [ptg tadi bru jmpa dentist]....saya marah ponx bkn tengking cuma ckp kuat sket jer....

dia tak nangis ponx saya marah tp dia duduk jer smbil pndg muka saya....agak lama jugak smpi saya yg kesian terus amik dia baring sblh saya...bg susu dia minum smpi nak abis dh susu tp tak tertido ponx saya tgk...cuma dia termenung jer...pdhal sblm saya bwk msk bilik td dia dh cam ngantuk dh...selalu sure dia akan tertido klu minum susu....lepas tu dia golek2 dkt kul 10 bru dia tido...lega saya...hehe yerlah byk menda nak buat mana boley tinggalkan dia klu tak tido lai...saya nak msk mknan dia, nak kemas bju dia, nak iron bju saya lai...mandi ponx blm lai masa tu...

mgknlah dia terasa sbb selalu dia klu sblm nak tido akan main2 ngan mydear sbb mydear rajin melayan dia...main geletek2 lah, baca buku kuda gemuk lah....kira agak rapat lah mereka ini...klu masa kecik2 dulu mgkn tak rasa bila dh besar nie terasa lah dia...sib blm pndi ckp klu tak mesti asik tanya jer gaknye...huhu takper eman ari nie baba balik dh nnti kita mandi swimming pool kat blkg umah yer...hehe

~~end~~

4 comments:

cik_ah82 said...

alololo..tu baru sehari..ang bayangkan kalo aku n adib kena tinggai 3 minggu..:(

mieoney said...

haha yg tu aku mmg tak bley nak bygkan...tulah agak kagum gak ngan ang sbb dlm keadaan skrg boley handle lai...

cik_ah82 said...

nak xnak wei..kena jugak la..wpun dalam sabo tu ada gak tensennya..hehe

kak suzi said...

akak pun pernah kena tinggal...akak biar qiha main sampai puas pastu bila dia sebut 'ayah' baru akak video call..tengok muka ayah dia so okla..then ajak tido terus lelap lepas minum susu.nasib qiha jenis nak akak even yang selalu tidokan adalah ayah dia.

 
Design with love by Jiji for Zamimie