Monday, January 31, 2011

Padi House Cyberjaya...

macam biasalah kitaorg klu weekend mmg suka mkn luar nie...jumaat mlm tak ley nak kuar sbb skrg nie musim raja lawak so mesti nak tgk...tak ley miss sbb bila tgk yg ulangan punye cam tak best jer...huhu so sabtu mlm kami ke cyberjaya plak...dh 2 minggu berturut dh rasanye ke cyber...biasalah dr JJ equine mmg akan ke cyber...tp cyberjaya nie best gak sbb tak crowded sgt...

kali nie mydear pilih tuk mkn kat Padi House area mana saya tak tau...yg saya tau bersebelahan old town kopitiam, ada gelanggang futsal, cimb bank dan maybank....tp sblm tu sorilah yer bateri hp dh kong sempat snap beberapa keping jer gbr...

.:: jamu mata si kecik nie...rmbtnye habis ditogelkan india gunting yg tak pandai gunting..sighh sib anak jantan klu anak pompuan aku hambur kan si india tu blk ::.


.:: padi house ::.


.:: Fried Bihun Singaporean Style ::.

sedap gak bihun nie...1st time saya mkn...tp klu nak tau portion dia sgt byk boley mkn dua org...dia hidangkan sedulang cam tu...pinggan dia lebay kurang size A4...mmg tak abislah saya mkn + muak sbb dia tak pedas...mkn gak ngan cili padi tu tp cam kureng sket kena pedas tu dtg dr bihun sdri....dia punya rencah mmg byklah dgn ayam, udang, telur, taugeh and hot dog...taugeh ponx rangup2 lai memang bestlah...nyum


.:: chicken ginger and spring onion with rice ::.

yg nie mydear puye mknan saya rasa sket jer...tp cam kureng sket sbb ada rasa masin mgkn terlebay oyster sauce atau kicap cair....rasa ginger tu cam kurang...tp mydear ckp selalu dia mkn sedap jer...erm nasib dia kurang baik ari tu sbb dpt mknan yg so-so jer...takper next time cuba lai..


.:: air soursop with nata de coco and plain water ::.

air dia cam biasa sbb rasa dia pki yg kordial tu...saya ingat dia blend fresh2 durian belanda tu...hehe satu lai plain water...klu nak tau kami anak beranak nie tak sihat sbnrnye...kitaorg semua dapat pakej batuk and selsema...huhu so cam kurang2 lah nak minum ais...tp saya mana boley tahan tgk air yg mengiurkan tu...nak juga order...mydear konon2 tak mo minum ais sekali terjebak juga... ^__^

last snap mydear punye mknan terus bateri phone ku padam...inilah padahnye klu malas nak charge hp...haha saya mmg pemalas lipash nak charge hp...klu charge ponx kat opis sbb bila nak transfer gbr dia dh auto charge so kita biarkan sajer...huhu ada satu lai menu yg tak sempat snap...beef burger with egg....ada gbr dlm hp mydear tp kabel takder kat umah...saya punye dh sure lah saya letak kat opis, yg dia punye tinggal kat umah mymil...yg charger kat umahtu fungsi tuk charge...bila masa nak amik gbr tu tak taulah...huhu so korang bygkan jerlah burger yg ada dua keping daging pas tu tengah2 ada telur mata....huhu

oke harga pulak saya tak ingat and tak smpt snap...sorilah yer kawan2 tp range harga cam biasalah cam kita mkn kat kopitiam lah...3 dish mknan ngan air RM30...so okelah kan dgn portion mknan sedulang kira berbaloi lah...next time nak pi try lai sbb baca review blog2 lain dearng ckp dia punye bbq sedap....overall oke and boley cuba lai... ^__^






~~end~~

2 comments:

With Julia said...

weeeee...tingin nak pi padi house...x penah tgk lagi ehhehe..cantik yer tmpt dia..wahh makanan dia pun x mahal kan kak mimi...marvelos place...wanna be there soon too :D

p/s adik eman dah besarrr yer...:P

mieoney said...

best julia akak 1st time mkn...okelah sedap gak...trylah klu nak deting2 lepak2 ponx oke sbb tak terlalu crowded...

 
Design with love by Jiji for Zamimie