Tuesday, April 7, 2009

Penangan Lempeng Sadin..

Gara2 mkn roti sadin ahad lepas tetiba semalam saya teringin sgt2 nak mkn lempeng sadin.. bila msg ngan my dear dia ckp nak beli kat mana.. yerlah mana lah ada org jual lempeng sadin nie kan.. so dlm masa drive balik tu asik telan air liur jer smbil otak ligat berfikir nak cari kat mana lempeng sadin nie..so disbbkan keinginan yg membuak2 serta perasan rasa diri dh oke saya ponx msg ngan my dear bgtau saya akan buat...

gigih nie balik2 terus bukak tudung gi ke dapur yg dh lama tak berasap tu..huhu mula lah operasi kupas bwg semua, bukak tin sadin and tumis..dh siap oke jer saya rasa.. pas tu wat plak bancuhan tuk lempeng and apa lai melempeng lah..kan ker nak wat lempeng cm lmbt sket sbb kena pki api kecik sbb tkt hangus cpt cm kira masak ala2 slow2 ditu..lepas lempengan kedua saya dh rasa lain dh..lempengan keempat dh smkin lemah..dok bwh kipas jap..lempeng keenam dh smkin tak keruan saya rasa..smpi ke lempeng kesepuluh saya dh mengelupur nak siapkan..

akhirnya siap gak lempeng saya tu..namun kesannya yg tak sanggup saya tanggung.. naik atas terus terlepek depan tv dkt stgh jam sbb rasa mual, pening serta panas yg tak dpt diungkapkan dgn kata2..lepas mandi solat saya ponx mkn..tp 2-3 keping jer yg masuk dlm perut..lepas tu mmg terlepek balik lah..tido tak yah ckplah 10.30 dh msk tido tu ponx teman kejap my dear tgk tv..kesian dia takder org teman..

tp lepas tu mmg menyesallah tak sudah sbb smpi pagi nie ada jer rasa2 itu yg paling saya tak suka.. :( moral of the story lain kali jgn gatal mengidam menda yg takder jual kat kedai... :p


~~hai lempeng sadin~~


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie