Tuesday, April 7, 2009

Makanan Berkhasiat...

Ptg smlm one of my fren masa kat uum aka my pelamin designer keyyah berYM dgn saya bertanyakan tentang kesihatan saya.. she read from my blog yg saya agak tidak berap sihat kerana mengandung..dia suh saya betul2 menjaga kesihatan serta makan sbb takut effect kat baby mcm dia..

dr ceritanya dia morning sickness smpi 9 bln so esoknye nak bersalin ponx hari nie dia tetap lai muntah2..kesian gak saya dgrkan..masa jmpa dulu dia dh dkt 8 bln tgk mcm sihat jer..so effect kat baby sbb lahir2 jer baby tu kena pki oksigen smpi seminggu.. siankan..so dia nasihatkan saya supaya bykkan mknan berkahsiat serta menjaga kesihatan saya..

disebabkan itu malam td ponx saya startlah minum susu anmum for materna tu sbg mknan tambahan tuk diri saya serta bby..amik ko tak smpi segelas habis minum saya dh rasa smcm..tp saya tahan gak tak mo bg segala zat2 serta kalsium tu kuar blik..yerlah wat rugi jer minum klu pas tu kuar blk..huhu owh yer susu tu act my dear yg beli masa dia pi sopping sendirian kat giant dikala saya tgh lembik melawan morning sickness dirumah.. thanks dear for u'r concern...

saya juga skrg nie mengamalkan mkn kurma sbg zat tambahan sbb saya tak lalu mkn skrg nie..so bila portion mknan tak cukup tentulah takde tenaga..so harap dgn mkn kurma akan menambahkan tenaga serta sbg supplement tuk diri saya and baby..

kali nie plak tuk lunch saya wpun saya tak selera mkn tapi saya lebihkan lauk tang sayur..amik 2 jenis sayur dn telur dadar..sayur plak amik sayur rebus2 and sup gitu..serius mmg takder selera nak mkn..so kira mcm mkn tuk idup lah nie..huhu wpun perut saya adalah sgt lapar..

apa2 ponx thanks keyyah ngan nasihat ko..aku akan cuba tuk menjaga kesihatan huhu...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie