Monday, June 27, 2011

Chakri Xpress on Our Anniversary ....

masa anniversary kami ari tu semua plan adalah terkejut dan mengejut...sbb pagi2 tu msg kat mydear wish lah kan so ayat terakhir saya..."jom dating huhu"...yer itu lah yg saya atr tak minta ponx mydear respond sbb paham masing2 sebuk..sekali dah tghari sket dia msg "jom pi dot dot dot" [mana bley ckp rahsia]...wah ajakan telah disahut...tp takderlah smpi amik cuti half day kan...so saya blk lah mcm biasa 4.30 tp awal lah dr org lain sbb tgh waktu dewan skrg nie...

kami ke almanda jer sbb sng dekat nak blk rumah lai ponx masing2 naik keta sdri kan...so acara kemuncak mlm tu dinner lah...tp tu ponx dinner laju2 jer sbb eman tak amik lai ponx...sbnrnye tak kisah ponx nak amik dia lmbt sbb bbysitter tu caj ot kan..tp kesian kat dia jerlah...huhu setelah pusing2 cari tempat mkn kami ke Chakri Xpress jer...lama dh ushar tp tak der nak masuk ponx...so anniversary kali nie kami msk mkn kat situlah...lain sketkan dr yg hari2 lain...takderlah blk2 nandos, nandos, nandos...huhu



.:: ini antara menu dia...byk jugaklah berpinar mata nak order dah ler time tu lapar ::.

.:: teringin sgt nak mkn mieng kam nie tp nak mkn berdua jer ngan mydear takut tak abis..sbb klu tak kena ngan tekak sapa plak nak abiskan...mydear ckp dia penah mkn and okelah rasa dia best ::.





.:: soursop de guava ~ sedap ::.



.:: lemongrass juice ::.
biasa jer...tak ingat minum lemongrass kat mana tah best giler yg nie rasa cam air gula jer..-not recommend-



 .:: pineapple fried rice with shrimp ::.
yg nie mydear yg punye...sedap sgt tp sket jer portionnye...smpi licin lah mkn...agaknye sbb nenas tu kecik so nasi dia sket ker klu dapat nenas tu besar sket dptlah kot nasi byk...tp serius 1st time saya mkn nasi grg mcm nie...klu takder udang tu ponx takper....



.:: tom yan wan tay talay ::.
yg nie saya yg pilih...saya amik tomyam merah and seafood...kita boley pilih klu nak tomyam putih or merah atau nak seafood or chicken jer...yg nie saya suh dia yg recommend...mmg berbaloi best pedas2 lemak...mee dia plak lain dr yg lain tak pernah lai mkn...mydear ckp mcm meggi tp meggi yg tak cpt kembang punyerlah...mmg bengkak jer bibir klu mkn nie...

perghh dah ler pose citer plak psl mkn wan tay talay rasa cam nak pegi mkn jer berbuka kang...huhu tp tak bley pose2 mkn pedas2 cam nie merbahayakan kesihatan nnti...ngeh2 hari tu ponx mkn dok jaga2 juga tak hirup kuah dia sangat...klu tak kerana gastrik kompom licin dah kuah dlm mangkuk tu..ingat nnti nak try buffet berbuka dia...cett puasa lai sebulan lebay dh citer psl berbuka..mementang ler ari nie pose...huhu itu jerlah dinner kami tak sempat nak berdesert bagai...biasalah org dah ada anak nie wat menda sket sure teringat kat anak...so blk mkn RVC jerlah..huhu

~~end~~

3 comments:

purple_lav said...

makan x makanan yang bungkus ngn daun kaduk tu? terbaik oke. hari tu asgmnt kt sana, dia bagi rasa menda alah tu dah lupa nama dia. rasa nak pegi beli lagi.

mieoney said...

mieng kam lah tu...itulah teringin gak nak rasa tp takut tak sedap...sedap eh fiza...rugilah tak order ari tu...huhu takper2 next time pegi nak rasa...
bestkan keja fiza asik rasa mknan best jer...mesti selalu dpt mjlh free..huhu ari tu baca mjlh saji tu cari gak nama penulis...ngeh2 ada tjmpa 2 artikel kot fiza tulis...satu psl hotel and satu lai psl khasiat apa th lupa plak... :)

purple_lav said...

ha mieng kam. .sedap laaa, sambal dia tu terbaik. memang terasa lagi kesedapan dia walaupun dh makan berbulan2 lepas.

best memang best keje mcm ni tapi penat nak jaga badan. asik naik je angka kt penimbang tu. menyampah sungguh hihihi

 
Design with love by Jiji for Zamimie