Wednesday, June 15, 2011

Birthday Celebration utk Baba...

takderlah besar2an ponx kan...cuma celebrate biasa jer....jumaat ari tu lepas blk keja terus saya kerah mydear bersiap...mula2 ingat nak ajak ke midvalley sbb ada org request nak mkn tony romas kan...tp sbb dia sdri yg malas nak ke midvalley kita ke alamanda jerlah...huhu i tak kisah ponx...so besday boy request nak mkn TGIF jer...senang sbb kat alamanda ada TGIF kan dan jgn ragu2 yer nak mkn kat situ sbb TGIF alamanda nie derang tak serve menu yg pelik2 and yg penting takder jual minuman keras....so klu kepada yg selalu was2 tu tak yah lah ragu2 nak mkn...cuma dia takder sijil halal jerlah yg tampal kat depan pintu...


erm sblm tu smpi2 jer kat alamanda cam awal lai...sbb apa sbb besday boy dh mkn nasi beriani lepas solat jumaat...rasa dlm kul 2 lebay ke kul 3 bru nak mkn nasi so takkan kul 6 dh nak mkn plakkan...sbbkan nak turun kat the hub tu kena guna lift and lalu sebelah karaoke so kita nyanyi dulu sejam kat superstar...smpi sakit2 tekak lah kan nyanyi...huhu sajer jer nak buang2 masa....so elok jer kul 7 abis and perut ponx dh lapar (sayalah kan huhu) so lepas maghrib terus gi makan...sbb mydear ponx tak berapa lapar sgt so kitaorg order satu appertizer and satu main dish jer...lepas tu kids meal for free lah...

.:: Friday's® Three For All ::.

Our big-enough-to-share platter features a trio of our most famous appetizers: Loaded Potato Skins, Fried Mozzarella and our spicy Buffalo Wings, complete with sour cream and green onions, marinara sauce and celery sticks with Bleu Cheese dressing.


so far the best food yg kitaorg order menda nie jerlah...yg plg saya suka surelah buffalo wings kan...fried mozzarella tu ponx best tp kena mkn panas2lah...bila dh sejuk nasihat saya tak yah lah mkn sbb tak sedap sgt...cuma dia punye pencicah tu tak ngam lah...tak sesedap chillis...


.:: Beef Bacon Cheeseburger ::.

Our mouthwatering all-beef patty covered with melted Colby cheese, crispy beef strips with the classic fixings and served with crispy fries.
so kitaorg order menda nie jer ngan 2 air ice lemon tea ngan watermelon juice yg mmg fresh...sbb dia blend watermelon tu lepas tu letak ais jer...gula ponx tak letak...huhu so far yg saya puas hati Fridays Three For All jer...yg lain so-so jer...burger dia plak terkulat2 saya nak abiskan tau...sbb dia punye patties tu kering sgt2...sgt...sgt...nie maknanye mmg betul2 kering lag smpi nak mkn kena telan air jer...saya mmg mkn tak abis dh mkn mydear lah tol abiskan...eman plak mkn roti dia...huhu 

.:: Spaghetti Marinara ::.


spaghetti dia ponx biasa2 jer sbb rasa cam dia kuarkan dr tin letak ayam masak2 campur ngan spaghetti....tp eman suka jerlah...comot2 smpi dia mkn sbb dia nak mkn sdri...dh ler sudu dia bg sudu sup yg bulat tu...ngan mulut tangan bju semua berperasa marinara...smbil2 tu mmg saya suap gak lah...and portion dia mmg lah besar sbb kitaorg mkn ber3 ponx tak abis2 huhu...sbb tak sedap kitaorg biar jer bdk tu angkat...klu sedap klu tak abis sure kitaorg suh tapaukan tuk mkn smbil tgk maharaja lawak...huhu


.:: The Hub, Alamanda...bakal di buka garden kafe tak lama lai...dh siap dh decorate semua cuma tinggal nak beroperasi jer ::.

.:: semangat menconteng...yg plg tak tahan ada ke crayon tu dia wat cucuk fries...dia wat ala2 garfu gitew...nasib ler nmpk huhu ::.

.:: bajet cute...huhu kata mydear :( ::.

sempat snap sket2 environment dlm TGIF...byk juga gbr yg tak jadi...mmg nak kena campak jer kamera nie sbb gbr mlm mmg tak cantik ssgt...nie ponx saya edit2 sket bg cantik klu tak lai lah kelabu asap...nmpk mcm amik gbr guna kamera phone plak...grrrrr bila lah nak dpt Lumix GF-2 nie....huhu

.:: kitaorg dok sblh Marilyn Monroe tau huhu ::.


.:: the menu ::.

kan ke kitaorg order mknan kat atas kan...tetiba tgh2 tgu mknan smpi waiter atr cake kat meja...dia tanya ada org celebrate besday ke ari nie...saya terus tunjuk mydear...lepas tu dtg lah sorg pompuan and lelaki wish happy besday boss...huhu staff mydear rupanye dia ponx ada mkn kat situ...so dptlah kitaorg desert free mlm tu...tak yah ler saya kuar duit nak beli desert haha...btw thanks najihah...mydear dh cuak sbnrnye sbb dia takut org kat TGIF tu nyanyi utk dia...segan katanye...huhu

.:: red velvet cake ::.
 sedap tul cake nie nasib lah kenyang dh so takder dh adegan rebut2...mydear suka betul siap request tuk saya buat...dulu saya penah beli yang delicious punye tp dia ckp yg nie lai sedap sbb tak manis sgt and tak cheeesy sgt just nice lah...eman plak dia mmg lagi lah suka bila kita suap jer cepat jer menganga...

last sekali gbr besday boy tuk mlm itew...huhu



~~ end ~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie