Wednesday, June 8, 2011

Chunggington In Da House...

rententan dr mkn cream & fudge tu bermula dari sinilah...blk2 keja isnin tu saya buka surat dr toys'urs skrg ada promotion pas tu tgk ada yg chunggington wat promotion buy 2 chunggington dpt free satu...lepas tu track tu ponx ada diskaun...terus dan2 tu mydear ajak pi alamanda....mmg tujuan tuk beli menda tu jer...kul 6 lebay dr rumah sampi around 6.45 lebay kurang kul 8 dh smpi umah...huhu mmg takder niat lain dh selain nak beli menda tu jer...sbb eman nie mmg peminat choo or keretapi...thomas and fren tu dia tak suka tgk sgt tp klu dia nmpk brg ke or permainan tu dia akan sebut choo choo...

so sbg bapa yg penyayang dia belikan lah tuk anak dia...dan terjadilah drama air mata di mlm hari tersebut...eman nangis2 nak tido ngan ketapi dia yg byk tu...klu menda tu lembut takper gak ini keras2 ko...lepas tu bg satu ponx tak nak, nak semuanye...saya tak layankan saya biarkan jer dia nangis...abis dh pujuk2 tak jln...lai ponx mls nak biasakan bila nangis dpt, bila nangis dpt...bila dh nangis byk eman nie akan batuk and lepas tu muntah....grrrr sib lah sket jer...last2 dh kesian sgt bawak jer kuar...elok dia peluk ketapi tu baring depan tv tak smpi 5 minit tido dh...hahaha eman2 mcm2 ragam... :)

.:: yg nie track dia ::.

.:: beli 2 free 1...satu lai mmg ada dlm kotak track... action chugger, brewster, koko n wilson ::.

.:: the track ::.

.:: chuggers in action ::.



.:: time to sleep ::.

sbb dh kerap sgt tgk dh bley ingat dh saya...huhu klu tak mmg tak amik tau langsg...klu ipad or iphone kat tgn eman menda yg dia akan sebut adalah choo choo smbil hulur menda tu kat kita...mean dia suh kita buka youtube chunggington ler....meh kita tgk aksi dia plak...



abaikan suara2 smpingan tu...huhu part yg dia geleng tu adalah sbb mydear ajak dia kuar dr situ...hehe kitaorg letak dlm bilik permainan dia...penuh dh dgn khemah lah and macam2 lah permainan dia...itu lom buh katil lai...saya ingat dh nak start penuhkan brg kat bilik dia sbb nak bg dia tido dlm bilik sdri...sbb dh nak 2 thn kan...tak mo biasakan tido ngan kitaorg...sbb tido lasak katil king tu dia sorg jer yg  konker...klu kat umah bbysitter pndi plak dia tido dlm playpen tu...klu kat umah sdri tak mau plak...so rasanye bila bilik tu dh cantik mau kot dia tido sdri...huhu 

.:: mulut pout mmg tak ley tinggal huhu ::.

.:: raksasa gorgon dtg menyerang ::.

.:: muka ceria jer...muka atak sunyum huhu ::.

mlm tadi tido ponx nak choo choo tp saya mls nak layan saya biarkan jer...tp dia tak nangislah dia rengek2 sket jer...saya tinggikan suara sket baru dia tido...huhu hari nie tak tau lai...kot2 klu dh bosan tak ingtlah gaknye...tak ley tunjuk selalu sbb nnti dia bosan...byk permainan dia bila tgk dia dh tak berminat main saya akan simpan...bila dh lama mcm dia dh lupa bru saya kuarkan blk...masa tu mmg dia excited lah mcm dpt brg baru...haha 

~~end~~

1 comments:

purple_lav said...

masa eman geleng-geleng tu sebijik aleesya hehehehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie