Thursday, June 9, 2011

Japanese Village, Bukit Tinggi....

lepas jer check-in and rehat2 kejap kitaorg terus kuar balik utk ke japanese village....japanese village nie tutup sblm kul 6 lai so kitaorg kejar shuttle yg last kul 4.45 ptg nasib baik sempat...org yg plg suka dpt naik shuttle adalah eman...tp dia adalah org yg plg takut sekali...sbb bila shuttle tu bergerak dia diam jer...klu tak mulut bising jer dr jauh dh sebut bus, bus...huhu

so smpi2 jer kat hentian japanese village nie kena menapak lebay kurang 200 meter naik ke atas...azab ooooo sbb dia punye curam mak datok aiii mmg kena balance bdn betul2 klu tak sure jatuh...mydear lah plg kesian sbb dia kena dukung eman lai...haha nasiblah kan....tp nasib lah tak bwk stroller ponx kang nak panjat2 bukit bkn boley guna stroller....org plg relax adalah eman...sbb tak yah jln org yg dukungkan... :)

.:: japanese rose ~ comel sgt sbb kecik2 jer ::.

.:: laluan nak ke japanese village ::.

.:: kolam ikan koi ::.

.:: baba & eman ::.

.:: eman and mama ::.

.:: eman ~ dia cuak sbnrnye sbb bediri atas batu huhuh ::.

.:: salah satu rumah jepun yg ada...masa nie dh gelap sket klu terang lai sure lagi cntik gbr ::.

.:: Japanese house ::.

.:: rumah yg atas tu adalah tea house...wpun kitaorg dpt free utk masuk tp malas ler ::.

.:: Japanese spa ~ tgk rega mahal tul tak mampu ler saya huhu ::.

.:: Japnese suite..klu sapa2 nak duduk bley lah sewa hrga brp saya tak tau plak...tp klu org bg free ponx saya tak sanggup nak duduk...menakutkan dn menyeramkan...huhu ::.

japanese village nie kira mcm dlm satu pusingan...bila kita ikut laluan tu kita akan pusing blk ke jln yg kita smpi...estimate dlm sejam lah kitaorg jln dgn eman jatuh depan suite tu lai...berdarah gigi dia...tp sib okey...sebuk sgt nak bukak tutup pintu gate tu tak bley balance bdn tu yg tergolek....lepas tu terus kitaorg laju2 jln sbb nak kena ada kat hentian kul 6 sbb shuttle last kul 6 and org ponx dh takder dh...sunyi jer tmpt tu...


.:: see the jln balik very the curam...nak naik mmg menongek2 lah bila nak turun mmg kena brek2 lah..klu pki heel kim salam walaikum salam lah baik ko bukak jer kasut tu sblm tergoleh huhu ::.


.:: smntra tgu shuttle kita minum dulu...cam dia yg penat sgt huhu ::.

.:: paku pakis yg unik...dh cam lambang colony dh kan semulajadi punyer huhu ::.

~~to be cont.~~


2 comments:

eynda said...

Pernah pegi bukit tinggi tapi tak sempat naik ke japanese village...best jugak ye...next time nak naik ke situ la...

mieoney said...

best kak kat japanese village nie sbb environment dia sejuk jer mata memandang...

 
Design with love by Jiji for Zamimie