Wednesday, June 15, 2011

Rabbit Park Bukit Tinggi..

oke ini last entry psl bukit tinggi...takderlah amik masa smpi 2 minggu ek...huhu plus mc and weekend so inilah entry terakhir...so lepas kitaorg dh check-out and bergbr ala kadar so terus lah turun meneruskan perjlnan pulang tp tak lh pulang terus sbb kitaorg singgah dulu kat rabbit park...sbb saya tau eman suka kan menatang2 berbulu nie so mmg smngtlah saya suh mydear stop...tiket masuk RM3 kot sorg...eman free so total tiket and mknan rabbit RM9 jer....

rabit kat sini mmg gemuk2, montel2, gebu2, jinak2 tp pemalas...duduk jer diam2 kat situ...bila hulur mknan smpi depan mulut dia bru dia mkn...klu hulur dr jauh mmg dia tak pndg ponx...yerlah dh naik lemak lah tu sbb mknan semua dtg depan mulut tinggal bukak mulut jerkan...





suka betul eman waktu nie...semuanye dia nak terkam...asik2 sebut nyiau2 penat nak mengajar tp blm lai terluah kat mulut dia...huhu tp pandai klu kita sebut cat dia akan wat nyiau....klu tgk gbr last nie eman tgh kejar rabit tu...ada mydear amik video tp mana tah saya tak jmpa saya copy kat mana...ha klu nak tau lepas tu dia jatuh tersungkur ke depan...tp muka mmg tak kena pasir...tp tak tau camner lepas tu muka dia terhempas kat pasir tu...agaknye dia tak ley kontrol kepala dia sbb ada saya baca tu bdk2 bwh 2 thn klu tak silap kepala mmg besar sket so dia tak pandai nak balance kepala tu yg klu jln mcm tak stabil...

dah lepas tu meraung lah dia...bergema ngan tangisan dia jer...huhu tp kejap jerlahkan pujuk sket lepas tu okelah...

tp jdlah merah mukanye sbb cedera...kat pipi belah kanan tu...klu besarkan gbr nie bley tgk jelas sket...merah sbb tersembam kat pasir...


rabbit park nie takderlah dia letak rabbit jer ada juga rusa, burung2 dlm sangkar [yg nie kitaorg tak gi] ada keldai yg busuk nak mampos...smpi nak termuntah saya dibuatnye...mmg tak dtg dekat ponx...



 so bila dh semakin panas and takder menda lai nak wat jomlah kita pulang....


tangkap seekor arnab kat rabbit park masak kat ikea...huhu yerlah nak blk rumah cam awal lai...so mydear tanya nak gi mana...saya jwb tak ikutlah yg penting gi jenjln lai...so kami ke ikea utk mkn and cuci2 mata sket and adalah 2-3 menda beli...layankan eman main kat area perabot kanak2 tu dia sukalah sbb ada sebakul ball....asik kutip jer...ingat nak msk jln dlm sket nak tgk area deco bilik bdk2 tp ramai giler org asik berlaga punggung jer...so 4.30 terus shoot blk rumah sbb takut lmbt2 lai nnti jem plak kan jln sbb time org blk keja....

.:: mama, rabbit dh hangusssss ::.

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie