Tuesday, June 7, 2011

Cream & Fudge Factory...

sbnrye lama dh tgk kedai eskrem nie kat alamanda ada dlm 2 bln kot...tp tak pernah plak nak cuba...tgk mcm best jer...biasalah menda baru tak berani lai nak cuba...so smlm masa bergegas2 ke toys'urs nak beli chunggington eman saya ponx telah mengepow eskrem cream & fudge nie kat mydear...mana aci kan eman dpt chunggington, mama sure nak juga habuan...huhu so ke Cream & Fudge Factory lah kami...

.:: cream & fudge factory ::.

.:: menu dia pilih jer ::.

.:: 3 step nak order eskrem nie ::.

.:: step 1 ~ pilih eskrem apa yg kita nak...nak single scope ke nak double scope ke nak triple scope ponx boleh juga...cuma kena byr lebay sketlah...single scope RM12.90, double scope RM18.90 triple scope tak tau brp RM gaknye...sng tgk jer kat menu dia ada mcm2 jenis...so kitaorg amik banana chocolate fudge ::.


.:: step 2 ~ dia akan lenyekkan2 mcm teppanyaki tu kat atas iced cold marble...mmg sejuklah kot marble tu sbb nmpk mcm berais jer marble tu...kat sini dia bg campur2kan eskrem tu dgn bahan2 lain...cth cam kitaorg punye pisang ngan roasted almond and chocolate fudge lah...klu kita pilih black forest ke dia campurlah ngan ceri and biskut bagai...lepas dh lenyek2 msk dlm waffle cup yg rangup...waffle cup nie harga dia lain plak klu yg celup coklat jer rasanye klu tak silap RM1.50 kot...klu yg ada kacang2 kat coklat tu RM2 lebay ::.


.:: step 3 ~ byr dan makan haha siap dh banana chocolate fudge...nyum2 mmg sedap... ::.


si botak nie ponx sama naik mkn eskrem...tp kitaorg kasi dia mkn pisang jer lah huhu sian...tp takper dpt gak tempias2 eskrem tu sket2...sebuk ngan chunggington...smpi terjadilah drama air mata malam tadi kerana chunggington...huhu takper itu citer kemudian2 ek....


ini antara eskrem yg ada...dia jual eskrem campur2 lah kiranye...klu mcm baskin robins dia jual eskrem lepas tu just tabur2 kacang kat atas...yg nie tak dia gaul sekali...next time pegi nak try peanut butter oreo plak...nyum2



~~ end ~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie