Tuesday, June 28, 2011

Garden Cafe Viva Home...

hari jumaat lepas cam biasa klu dah rehat lama partner in crime sure akan bg idea2 mengarut...memandangkan mereka, mereka dan mereka dh gaji so kami ponx berbodong2 lah ke viva home dekat jln loke yew...klu sapa2 yg biasa lalu sure tahu kat situ dulu ada plaza ue3 dh bankrap dh and skrg dh wat shopping mall bru berkonsepkan rumah yer...tak yah ler gedik2 nak cari baju ker (tp dlm giant ada kot jual bju)...so segala mcm brg2an rumah ada dr katil, kerusi, rak kasut...semua adalah...

*pic google





kitaorg takder lah pi beli brg rumah ponx tp kitaorg pi kat branded warehouse sale up to 70% mmg byk lah ada ashtworth, polo, bum diesel, mickey adan 2-3 brand lai yg saya tak perasan...kasut ponx ada hush puppies yg ternmpk dek mata saya yg selebihnye saya tak prsn jenama apa...so dh habis kat sini brulah misi pencarian mknan...tak byk kedai mkn kat sana..mgkn sbb baru kan so takder byk kedai lai yg bukak...kakak obor-obor sebuk nak cari kfc...takderlah kak so kitaorg konon2 nak ke oldtown kopitiam tp bila dh lalu kat garden cafe semua org gedik2 nak jugak...cik octopus yg mula2 cam nak jimat terus tak kisah klu dapat mkn kat garden cafe...huhu



sorilah gbr tak brp nak cantik sbb amik pki hp jer...klu tau mmg saya bwk kamera...takperlah next time klu pegi lai saya akan pastikan bwk kamera bru sng nak bg review...so ini kita bg review light2 jerlah ek....

.:: wild mushroom yg super duper sedap ::.

 partner in crime


.:: mango blitz, longan blitz dan ice lemon tea ::.

.:: ginger flower fried rice ::. 

.:: black pepper chicken chop ::.

yg nie semua derang yg mkn...3 set chicken chop n 1 lai nasi goreng....saya sblm kuar lunch tu dh mkn nasi ayam kan so melampau plak klu order mknan lai...sbb mlm sblm tu jiran sblh bg nasi ayam, dh ler kitaorg bru lepas dinner lepas tu dia bg byk plak tu...tu yg bwk bekal sbb derang ckp tak mo kuar mana2...so sbbkan saya dh mkn saya order air ngan desert jerlah...

.:: caramel banana chocolate cake ::.

dan 2 keping gbr sblm pulang...sbnrnye ada byk keping gbr tp gbr tak cantik kelabu dan kabur yg tak bley dimaafkan lai dah...yg atas2 nie ponx saya edit sket bg terang sket...so oekalh bley letak kat sini...klu nak citer gbr perlu ada...huhu takperlah tgulah saya pki GF-2 nnti mesti cun melecun gbr saya...ngeh2






~~end~~

2 comments:

eni osman said...

salam...cantik la blog dan gambar gambar...juga org dia....dah follow dan linkkan ...tq...

mieoney said...

tima kasi yer kak eni... salam perkenalan... :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie