Friday, June 17, 2011

Kenapa Kena Block Ek??



tghari tadi my fren cik_ah msg bgtau yg blog saya kena block kat putrajaya...konfius saya kejap kenapa blog yg takder unsur politik, unsur agama yg sesat atau unsur lucah atau apa2 unsur yg tak elok kena block...buntu kepala otak kejap smpi search kat google tu...huhu heran tul saya...blog yg berunsur politik yg kuat ponx tak kena block...dulu dlm 3-4 bln lepas mmg ada member tanya kenapa saya punye blog tak bley bukak kat opis dia...mula2 saya fikir mgkn opis dia block blogspot...tp cam tak logik plak bila fikir2 blk nak block blogspot...lepas tu saya fikir mgkn sbb saya punye blog tak ley view kat pc dia...ponx tak logik juga...mmg ada yer ramai org kat putrajaya tk ley baca blog saya yer...kesian saya patutlah hit tak naik ponx...huhu

ada sapa2 ke yg tau kenapa blog saya kena block???

~~buntu~~

4 comments:

AmY DeaN said...
This comment has been removed by the author.
AmY DeaN said...

Kesiannya!! Sure eh kat Putrajaya area aje? Lain2 area ok tak? Ada try tak search google pasal 'why blog blocked?' ke...atau any related question ke..
Mcm konfius kan kalau kene blocked. Nasib baik ada member bgtau..kalau tak sampai bila tak tahu. Isk..isk...rasanya google kot blocked..cuba surf cari2 org2 yang pakar..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmm..tak boleh nak jawab sbb lum pakar dalm blogspot ne lagi

mieoney said...

amy dean ~ so far yg bgtau semua mmber yg kat putrajaya...kat tempat lain takder plak yg mereport huhu...tulah saya try gak google blm ada terjmpa lai...nak kena wat post-mortem lai nmpknye huhu

baby mama ~ tulah kan nak kena cari otai yang pakar lah kot2 derang bley jwb...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie