Thursday, June 23, 2011

Sekejap jer 49 Hari....

sekejap jer 49 hari seday ar mcm nie...nangis arr mcm nie...huhu poyo2 abis dh tgk citer 49 days...jenuh nak menghabiskan wpun ada 20 episode jer....yerlah tgk sket2 mana bley nak abis cecepat lain lah klu tgk direct jerkan...amik masa 2 minggu lebay nak abiskan 20 episod...

.:: the cast ::.

saya bg review dulu citer nie best sbb ada seday lebay byk dr suka...citer nie best juga sbb dia punye pelakon sume hemsem2 and cun...citer nie best sbb jln citer dia takderlah typical sgt mcm biasa happily ever after...wpun dia happily ever after cuma caranye jer lain...

citer dia psl shin ji hyun yg accident dua minggu sblm dia nak kawen...tp dia koma and doc ckp dia punye otak tak berfungsilah lebay kurang...so doc mmg tak bg harapan lah kan...[citer yg slps nie tahyul sket so skdr cerita jer kan] so roh ji hyun nie dia berkeliaran dan didtgi oleh scheduler kira cam org yg cabut nyawa...klu nak ckp malaikat maut cam tak sesuai plak...kita cuba tk kaitkan dgn hidup kitalah sbb ini kepercayaan lain lah kan..jgn plak korg percaya...lepas tu scheduler tu dia bg ji hyun tempoh dlm masa 49 hari cari 3 titik air mata org yg betul2 sayangkan dia selain dr mak ayah serta ahli keluarga..

.:: shin ji hyun ::.

.:: song yi kyung ::.

so dlm masa nie dia gunakan badan song yi kyung pompuan yg takder perasaan nak idup sbb org yg dia cintai dh mati tinggalkan dia...yi kyung nie dia keja mlm so siang2 dia tido jer...masa siang2 nie ler ji hyun bley gunakan badan yi kyung nie...tujuan utk cari org2 yg betul sayang dia dan menangis tu dia tp syaratnye dia tak bley bgtau kat org yg dia adalah ji hyun so dia kena guna identiti yi kyung lah...

berusahalah dia mencari 3 titik air mata dr org yg disayangi smpilah hari terakhir, hari yg ke 49...sob2 dlm masa dia menggunakan body yi kyung nie dia jmpa lah kawan2 dia yg tak jujur...dia jmpa kawan dia yg cintakan dia...citer psl kisah silam yi kyung dan song yi soo aka scheduler...siapakah dia...korg tgk lah sdri ek..

.:: scheduler aka song yi soo ::.

.:: han kang ::.

so dapat tak dia 3 titik air mata yg suci [ayat poyo], dpt tak dia sedar dr koma korg klu nak tau bgtau nnti saya citer kemudian sbb takut ada org nak tgk or tgh tgk so mcm tak thrill plakkan klu saya dh bgtau...tp nak bgtau juga lah huhu dlm masa 49 hari byk terbongkar rahsia tunang dia yg curang, psl kawan baik dia yg tak sangkanye akan wat mcm tu, citer psl kakak (unnie) dia, dia jmpa org yg betul2 cintakan dia....cuma dia tak bley nak luahkan sbbnye... :(


.:: kang min ho ::.

owh seday2...byk part yg akan mengalirkan air matalah citer nie...dah ler saya nie mmg cengeng sket..i bet cik octopus if you see this sure akan nangis lah..dia lagi poyo dr saya...haha korg tgk lah trailer dia kat bwh nie ek...tp derang ckp kat astro ada citer nie channel brp saya tak tau plak...rasa lom abis lai episodnye...



~~end~~

2 comments:

Ana Suzana said...

ana dah lama khatam drama ni.. mmg sedih kannnn.. cuma ending dia je kurang best.. mati jugak akhirnya.. kita ye yee je nak dia kawen dgn han kang.. sian han kang.. uwaaaaaa

mieoney said...

itulah konon2 mcm sedar blk dr koma...tp mati plak...tp sblm kena tanam lai harap adalah miracle kan kot2 idup semula ker...huhu sian kan han kang dah ler byk dia tol last2 tetap tak dpt gak ji hyun tu...ngeh2

 
Design with love by Jiji for Zamimie