Wednesday, June 8, 2011

Colmar Tropicale Bukit Tinggi

minggu lepas bbysitter eman dh amik cuti khamis and jumaat...so mmglah saya kena cutikan...mula2 konon2 nak bergilir ngan mydear tp dia ada training plak minggu tu so takperlah saya amik jerlah cuti 2 hari memandangkan ada org nak upkan elaun so dgn senang hati saya cuti...so rabu ari tu mydear work from home katanye so saya tanya dia esok (khamis) abg jaga eman yer....pas tu dia jwb abg nak ajak pi holiday tp dekat2 and murah2 jerlah katanye memandangkan baru jer blk langkawi awal bln 5 ari tukan...

dlm fikiran saya bajet PD jer...huhu tp mydear nak kelainan asik pi pantai jer kita pi tempat tinggi katanye...mula2 ingat nk pi genting tp fikirkan cuti sekolah sure ramai org terus dia suggest ke bukit tinggi...cantik arrr tu sbb saya ponx tak pernah ke sana...and bila call berjaya hotel ada lai bilik...tp bilik biasa2 jer sbb bilik luarbiasa dh penuh org booked kan musim org kawen skang nie so byklah pengantin baru menyewa...haha yerlah sbb bfast pagi tu saya tgk kat cafe tu ada 4 couple yg bru kawin sbb tangan pekat berinai itu yg turun sama kitaorg yg sblm2 tu tak tau lah plakkan...takperlah bilik biasa ponx biasa jerlah....










kitaorg bertolak dr rumah dlm kul 12 lebay...tghari tu tp nak smpi amik masa 3 jam...huhu mana taknye bila dh last minute plan saya mengemas ponx jd kelam kabut...camera blom caj and menda yg plg penting sekali tertinggal iaitu telekung...nasib lah lalu opis saya bley lah juga amik telekung kat opis....pas tu singgah plak tesco selayang utk mkn tghari and beli mknan sket....last2 smpi sana kul 3 sblm check-in ronda2 dulu snap apa yg patut...yerlah kot2 esoknye hujan and tak ley amik gbr tak ker rugi...

bila check-in terus ke bilik...masuk2 jer terkejut tul tgk bilik...kecik bebenor haha dh macam bilik kat london dh kata mydear...saya plak asik membayangkan citer mr. bean tu yg dia pegi hotel takder bilik air...lebay kurang cam tulah...nak jln ponx berlaga2 ngan katil and lemari...huhu rasa nak tukar bilik jer...tp nak wat cmner duduk jerlah atas katil, mkn ponx atas katil...huhu nasiblah...itu lom tgk bilik air hazab rasanye dgn sinki berdaki...lepas tu tempat shower tu cam berkerak tabnye...dh ler sempit...kitaorg dpt tingkat atas sekali kat bumbung tu yg jd lai sempit sbb bersegi2 biliknye....




saya mmg takder mood nak amik gbr bilik...sbb tak tau nak amik angle mana bg nmpk semua...last2 gbr yg atas nie jerlah ada...huhu nasiblah yer kawan2 tak ley nak bg view seluruh bilik...nama jer berjaya hotel tp hazab dh rupanye...katil kitaorg tu dh cam nak patah dh...siap ada support ngan kayu lain lagi tu klu dpt budk2 yg suka lompat2 atas katil kompon patah...

kiatorg tak lepak lama dlm bilik lepas solat terus kuar sbb nak kejar shuttle ke japanese village...yg tu saya wat entry lain plak sbb gbr byk kang muntah kang korg nak tgk...

~~ to be cont. ~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie