Thursday, December 31, 2009

Azam Tahun Baru...

tak berapa jam jer lai dh nak masuk tahun baru..so apa azam anda..penah tak ada org takder azam..act takder ponx..semua org ada azam msing2 atau dgn kata lain impian lah kot..tp cara penetapan jer awal tahun ker, ujung thn ke, tetiba terfikir ker..huhu


oke mari tgk apa azam saya thn nie...



1) to get a better job and good pay




bkn lah nak kata tak best keja skrg nie..best jer tp mcm yg saya tulis tulah a better job...keja 9-5 pas tu blk umah main ngan anak..pas tu keja dekat ngan umah klu bleh nak keja area bangi..klu dulu sblm ada anak takperlah kuar 6.30 pgi pas tu plg awal smpi umah 5.30 tp itu sgt jarng lah..paling2 awal ponx 6.30 tak ponx kul 8...


tp skrg nie for sure pling awal kul 5 harus cabut..sian kat my-lil-eaman dh ler atr nursery kul 6.30 takkan lah kul 7.30 bru nak amikkan..sesekali bleh lah klu selalu sian lah kan..bak kata mydear nnti dia pegang pagar smbil tgk luar sbb tgu mama and baba dia dtg..huhu tak leh nak bygkan.. :p lai ponx klu blk awal nie sukalah my boss and org finance sbb kurang sket org claim honorarium...sori guys kurang sorg geng blk lmbt pas nie..huhu


2) Oven

huhu ini mmg tak bley blah kan...azam nak dptkan oven..oke apa wpun sng jer nak dpt sbnrnye..tp klu bleh saya nak dptkna oven yg besh..huhu







byk menda nak buat klu ada oven nie..silap2 bleh berniaga kuih...yerlah rasa mcm nak dok umah goyang kaki tp nak ada income jugak busuk2 ponx 2k..bleh..:p caranya dgn jual biskut ini..

3) disneyland

impian mcm kanak2 kan...tp serius beb lepas tgk channel travel and living ari tu terus rasa nak pi sana..pas tu dgr citer mydear plak masa dia pi hong kong tu kat sana ada disneyland terus meronta2 nak pi sana..tp kena tgu my-lil-eaman bsr sketlah bru pi sana..








stkt nie ada 3 jer yg terfikir..yg lain blm ada di dlm pemikiran..klu ada malu lah nak citer kat org..huhu act ada dua lai azam thn baru saya..tp tak perlu kot citer kat sinilah...biarlah sekadar saya jer yg tahu serta cuba tuk mencapainya..huhu
apa azam anda? apa2 ponx selamat tahun baru semua..jmpa thn depan.. :)

~~end~~

1 comments:

atielense said...

50% family
30% work
10% myself
10% etc

 
Design with love by Jiji for Zamimie