Tuesday, February 11, 2014

Danial Ariq ~ 4 Month....

sudah 4 bulan dah anak mama...membesar dengan sihat dan ceria yer sayang...takmo notty, takmo crancky2, tapi cheeky2 takper... :)


skrg nie dani dah bley mengiring jer baru...bila dia dah start mengiring tu smpi 360 darjah dia pusing...mana taknya mengiring, terlentang smbil lonjakkan badan, mmg serius bley berpusing...saya ada amik video tp malas nak transfer kat pc...huhu klu tengah2 mengiring dtg abg eman yg rajin dia tolong tolakkan bg tiarap...klu time abg eman cheeky2 gitew dia tolak blk dani bg terlentang...ujung2 dua2 ketawa mengekeh...huhu tp kalau kita tiarapkan kepala dah bley angkat tinggi dah....leher ponx dah kuat, takder goyang sangat...


skrg nie suka lah hai main dengan jari...dia rasa mcm kagum tengok jari tu kecik2 molek2....naik juling mata menelek jari jemarinya...lepas tu masuklah jari jemari tu dlm mulut...berlemuih ngan air liur jer...hisap ibu jari mmg feveretlah...klu hisap ibu jari tu nak sampai ke anak tekak dia jolok ibu jari tu...huhu klu tak dpt jari sdri, dpt jari org lain mmg kompom dia masukkan dlm mulut...


ketawa mengekeh kalau org agah...senyum sengeh smpi ke telinga kalau suka...pdhal agah dari jauh je tu...selagi takder sapa2 agah dia, dia akan pandang jer muka kita....tu yg rasa geram nak tenung and gomol dia tu...hehe biasalah anak kecik2 macam nie lah best nak gomol...dah besar2 mcm eman, nak cium ponx dia tak kasi, mengelak mcmkan dah besar mama nak cium depan org....rindu aih kenangan zaman eman kecik2....tp satu hari nnti dani ponx akan membesar sama mcm abg eman, dan kenangan itu pasti akan kembali...harap2 masa tu dani plak dah ada adik kui2... :p



kesukaan baru masa umur 4 bln nie tido berbedung...masa kecik2 tak suka plk dibedung...skrg dh 4 bln baru nk berbedung...klu dibedung letak atas bouncer diam jer duduknye smbil tgk citer feveret mickey mouse clubhouse...klu dah mengantuk tak lama lepas tu tidolah...tido ponx lama, ada sekali tu bbysitter ckp dekat 3 jam dia tido...klu tak klu dpt jejak sejam tu kira baguslah...klu dpt tgk mickey mouse clubhouse mmg seronok dia gelak aih...mengekeh ketawa siap kaki tangan terkapai2 layan...lai2 masa part2 yg lagu  pembukaan yg awal2 tu...huhu


so far tido mlm takder masalah melainkan kalau perut kembung...by the time 10 mlm dah tido dah...tp sesekali klu tido siang byk sgt lajak jugaklah smpi kul 11-12 bru nak tido...bgn mlm ponx sekali jer atr pukul 3 atau 5 pagi...start 3 bln ari tu saya dah tidokan dia kat dlm coat so saya cuma jengah tgk jerlah klu saya terjaga...klu bgn susu ponx tak terus2 meraung...rengek2 sket jer saya dh angkat bg susu...


kalau keluar jln2 ponx mudah jer dani nie...cukup kenyang okelah jln lah brp lama ponx yg kita suka...klu dia rasa ngantuk dia tidolah dlm stroller tu, kalau tak dia bebel2 lah main jari sorg2....kuar jenjln mmg dia suka wpun ronda2 dlm keta saja...mybe dia ponx mcm kita juga boring duk rumah...lai lah asik tengok menda yg sama jer...siling umah huhu....

so far perangai yg elok2 jerlah dah 4 bln nie...tak tau lah masa2 akan datang byk akai, banyak lah perangai...harap2 tak yerlah dani...jadilah easy baby, supaya senang org nak jaga...klu kita as parents mmg takder masalah anak crancky mcm mana ponx...yg risau klu kita atr kat org jer...oke dah tu jer nak citer... :)

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie