Wednesday, March 12, 2014

Legoland Hotel Malaysia...

Legoland Hotel yaw mmg menjadi idaman sesapa jer nak duduk kat sini termasuk saya...huhu last time masa saya pi JB tu masa otw balik tu sempatlah singgah kejap kat sana....saja jer nak survey tempat...pegi weekdays masa tu hari selasa mmg heaven lah takder org...tp panas meleting kot....eman yg gedik2 nak pi legoland ponx tergamam masa kat sana...biasalah anak mak hincik nie putera lilin...jln kat panas tutup mata...bley? huhu tp dia dah pndi dah...hari tu jmpa sunnies saya dlm kereta terus pki...dan terus ckp ngan saya; "mama, eman nak bwk nie legoland eh"....huhu yerlah nak bawaklah...tp kita nak g lmbt lai...tgulah cuaca panas nie reda dulu....klu tak, mau saya dok lepak kat dlm hotel jer...dok dalam lobby main lego yg melambak2 ponx cukup dah huhu




dekat lobby dia mmg dia ada sediakan lego banyak2 tuk kita main...tp tak tau lah sbb apa derang berani letak lego tu melambak2 kat situ...adakah derang yakin lego itu tidak akan dibawah pulang oleh pengunjung....tp masa saya pegi tu nmpk ada sign dia tampal tak kasi amik...so for sure lah dah ada yg simpan bwk blk dlm poket huhu




tengoklah kitaorg yg khusyuk main lego tu...yg nie cam kurang best sket sbb tgh2 lobby org lalu lalang tengok....ada kat sblh restaurant bricks tu port baik punye...tp saya lupa nak snap....kat situ siap kerusi meja and pemandangan luar adalah legoland park...saya rasa klu suh saya duk situ and korg nak gi legoland park tu korg pegilah...i don't mind...huhu sejuk aircond and selesa.... 


disebabkan masa gi JB tu saya lupa nak bwk kamera maka snap jer pki ipad....lepas tu dani plak adalah meragam waktu tu sbb dia berak smpi tembus....sekali pi toilet dia takder baby room lah plak....eh ada baby room, tp baby room tak siap lai....terpaksalah berangkut tukar pampers dia kat dlm keta...lepas tu dia plak meragam2 nak susu plus panas....sbb kitaorg ingat nak amik gbr kat pintu gerbang legoland tu....erm last2 naik keta jalan blk huhu...merasalah byr parking RM30 tak smpi sejam...haha

tp saya share kat korg lah picture2 yg saya dapat dr khidmat en. google...mesti korag terkagum lepas tu...owh btw klu korg nak tau satu bilik derang bley muat 5 org...sbb sayu bilik tu ada 1 katil king, and 1 bunk bed (katil double decker) sbb tu bilik dia agak mahal....klu family ramai pegi dok kat sini mmg untung....yg suite plak ada 1 katil king and 2 bunk bed...so bley masuk 8 org dlm tu sbb yg bunk bed tu dia ada pull out bed kat bhgn bawah...jenis bilik ada yg biasa, premium and suite....

.:: grand entrance ::. 

 .:: lobby ::.

.:: Bricks Restaurant ::.

.:: lift ::.

segala macam menda and barang semuanya berasaskan lego dalam nie...mmg terkagum sekejap....lift dia klu masuk sure taknak turun sbb bila pintu dah tutup akan ada lagu disco lama2 tu, lepas tu ada lampu disco ball tu huhu...

room rate klu tak silap saya RM500++ ke atas yer tp tengok harilah yg RM500 tu hari weekdays and bukan cuti sekolah...so harap maklumlah klu peak season punye rate RM700 jugalah...silalah mencuba membooking di website dia...legoland hotel nie ada 3 jenis themed kingdom, adventure dan pirate...so boleh lah pilih atr 3 nie....best kot sarat barat jer...

 .:: adventure themed room ::.


  .:: kingdom themed room ::.

 .:: pirate themed room ::.

oke dah tu jer...nnti2 kalau saya duduk kat hotel nie saya akan make sure segala ceruk pelosok hotel saya amik gbr...baru lah seronok share kat sini...

pic by
venusbuzz
 Malaysia Asia
zamimie

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie