Monday, March 24, 2014

My 5 Month Old Baby....

kembali lagi dengan citer anak2...mcm biasalah blog nie klu tak citer pasal anak2, citer pasal masak (kurang dah aktiviti nie) mmg tak sah lahkan....setelah mydear memberi kata2 semangat semalam, so kenalah start balik aktif blogging....semua ponx gara2 anak2 juga....so hari nie kita citer pasal baby dani yg dah 5 bln 3 minggu...


ini dia si bulat bam2 saya nie....dah 5 bln dah banyak akal dah....tak padan yg kocik nie...suka nak cari gado ngan abg eman...abg eman elok jer baring tepi dia, klu dia dapat rambut org tu mmg dia tarik ngan geram2 nye....kesianlah abg eman...sbb bila abg eman buat dani sure lah abg kena marah ngan mama or baba...nie bila dani buat abg eman, mama ngan baba marah senyum2 jer yer....hehe siap nie nnti dah besar mama babap jer...kocik2 lai buat muka comel mcm nie sapa yg smpi hati marah...kih2


milestone yg terbaru....as usual meniarap, telentang, meniarap telentang....tak bley terlentang balik marah lah dia...bila dah meniarap dah mcm nak menjalar kedepan tp tak lepas...tak pandai lai...owh lai satu tak padan yg kecik nie suara mmg kuatlah...klu nak tido mengamuk2 tak nangis tapi menjerit jer lebay....babysitter dia ckp nak test vokal...mmg kuatlah suara...huhu bila dah tido mcm kat bwh lah nie pandai cari keselesaan sdri, megiring...mulut tercopong jer...garam aku gigit kang baru tau huhu...


tido dah tak bley dlm baby coat sbb tido lasak nie...klu tido sblh saya kejap2 rasa dia tendang....lepas tu kejap lai tengok dah smpi kebawah dah tido nye....juara bgn pagi2 gak nie...mgkn sbb dia rasa sunyi tido dlm babycoat tu...kul 5 dah bgn...so skrg dah transfer atas katil lama sket tidonya...tp klu dah terjaga ponx takder masalah sbb dia tak nangis....mulut jer bising membebel2 sorg tu...


juara masuk ibu jari kaki dlm mulut nie dia juga...pantanglah klu kaki tu terbogel cepat jer masukkan dlm mulut...klu berstokin smpi tertanggal2 lah stokin smpi....gbr atas nie babysitter dia yg wasap...smpi nak terlipat badan cubaan masukkan kaki dlm mulut...org tua2 ckp nak dpt adik nie...sabarlah yer dani bg mama bernafas lah dulu....awak kurang kasih sayang nnti klu dpt adik awal2....huhu

2 comments:

juelee said...

bab masuk kaki dalam mulut sama ngan sumayyah... org tua pon dok kata nak dapat adik.. idok lerrrr... tunggu la dulu hahhaha

mimie said...

akak senang jer juelee penerangan akak, dia rasa kagum yg dia ada jari kaki sama ngan tangan...so nak cuba rasa sedap ke tak jari kaki tu huhu...

 
Design with love by Jiji for Zamimie