Tuesday, March 4, 2014

Hotel Thistle JB (Review)

cerita minggu lepas nie masa ikut mydear pi outstaion...dah start lah tu gedik nak ikut pi outstation kan hehe...belah selatan setakat nie baru 2 kali saya ikut ke sana...sblm nie byk kejanya area utara jer...so bila dah ke selatan ayuh lah kita ikut...mana tau ada rezeki dapat pi JPO....

so kali nie nak citer pasal hotel dulu...mydear suh saya survey hotel apa nak duduk...ada 3 hotel saya survey Trades Hotel, Thistle and Renaissance Hotel...lepas tu dok bandingkan jauh dengan tempat mydear nak wat keja...nasiblah tak pilih traders sbb agak jauh kot....so ke thistle lah kite...


hotel betul2 berdepan ngan dataran jb tu...hari2 boleh kot nmpk team bola JDT training....saya tak pegi ponx, sbb yg jadi syak tu sbbnya ramai polis kat situ time petang....TMJ ponx selalu lepak thistle hokey dua hari berturut2 saya nampk kat coffee house...player derang yg import ponx duduk sini gak...klu pagi2 breakfast tu, ada satu tu pekerja hotel kenal dia, siap panggil coach lai...tak taulah JDT punye coach ke sbb saya tak amik tau ponx pasal bola nie huhu


buktilah yg kitaorg jmpa TMJ...tp nak amik gbr dia dari jauh ponx takut aih...so dalam ingatan jerlah huhu...hari kedua tu tgk keta dia dr dlm bilik jer sbb dengar bunyi sport car gitew....so jengah mmg nmpk and taulah dia sbb no plat tu dari tgkt 9 ponx saya bley nmpk hokey...huhu


hotel mmg setentang singapore lah...malam2 ke siang ke mmg boleh nmpk dari kejauhan...tp kalau jerebu mmg tak nmpklah kan...huhu klu duk melangut kat tingkap tu mmg khayal betul sbb saujana mata memandang...huhu


pilihan bilik for sure lah amik yg straits view...klu tak tak dptlah gbr mcm kat aas nie..klu amik yg mengadap blkg nangis keboringan tgk pemandangan huhu... skrg dh berempat so amik large single bed + babycoat dia bg complimentary jer.. tp hazab kot babycoat dia sbb nmpk usang sgt dah...mcm nak roboh ponx ada kelihatan huhu



tingkap mmg sebesar2 biliklah...tu yg sedap melangut dekat tingkap tu...malam kitaorg mmg tido bergelap lah....selap night curtain jer...ikut mydear sheer curtain ponx dia suh selak juga...nmpk kelip2 lampu dari singapore rasa bahagia jer....tah apa2 kan...huhu


  photo-boomed by eman... :)


so far oke hotel nie...takder nak complaint ponx...service ponx cepat jer....klu suh atr barang ke tak smpi 10 minit dh smpi dah....breakfast wpun tak byk selection tapi semua ponx sedap2 jer...huhu biasalah breakfast kat hotel menda yg plg saya tgu2 sekali klu tido hotel huhu...

tahun lepas tak berapa gigih blogging...padahal thn lepas byk kali kot travel...3 kali kot pi penang...huhu sbb dah nama pembawakan dan perubahan hormon 'M' yg byk so mmg takderlah review2 bagai kan...hehe

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie