Monday, November 3, 2014

Penang 2014 ~ Adventure Zone...



inilah dia adventure zone dekat Golden sand resorts tu...kecik jer takderlah besar mana, tapi bg kanak2 dah cukup heaven kot...tinggi lebih kurang bangunan dua tingkat....bangunan dia bersebelahan bangunan hotel...



so sbb kitaorg dah amik pakejnya tak pyh byrlah kan...kalau tengok fees kat bwh nie utk 2 hour session...tpi pakej kitaorg for 4 hours session lah...owh jgn lupa yer kalau nak pi main syarat dia stokin ngan baju long-sleeves...klu suar pendek takpe...yg penting lengan kena pjg...mak pak klu nak main ponx sama jugalah syarat dia stokin and bju lengan pjg...klu terlupa nak bwk dia ada jer jual...stokin RM10, baju saya tak tau brp rm....

Fees bayaran utk masuk ke adventure zone...
For resort guests
Children: MYR 44 for half-day package, or MYR 22 per two-hour session
Adults enter free of charge with paying children
Local visitors/Non-registered guests
Children: MYR 33 per two-hour session
Adults enter free of charge with paying children 

kalau mau korg ponx boleh main sekali...tapi derang kebanyakkannya tak join ponx kekanak tu main2...kitaorg berdua jer yg dok sebuk main sekali ngan budak2 tu....dia punya keseronokan sbb ada 3 jenis...yg lain2 mcm playgym yang biasa tulah.... yg kanan sekali nie dekat 10 kali saya naik kot...haha sbb kena duduk dalam guni dan slide ke bawah...mula2 asal teman eman jer, so naik berdua sekali...last2 eman nak naik sorg2, yolah dah besar katanya...jadi ayuh lah anak kita berlumba sapa yg plg laju sekali turun haha....for surelah mama kalah, sbbnya mama lagi beratkan hahaha....


klu slide yg biru belah kiri sekali nie dia a bit curam dan turun ke bawah kat ada bola2 banyak...yg nie kitaorg naik juga...tp takderlah seram sgt sbb dia ada mcm bumper sblm sampai ke bawah...eh semuanya lah kitaorg naik...huhu eman takut sket yg nie...tapi dua kali jer dia naik...kitaorg plak yg naik sheikh naiknya...tah apa2lah kan...huhu mydear ponx 3 kali kot naik...takder gaya nak meneman anak ponx sbb dia turun sdri jer keh2....


yg tengah2 nie plg menakutkan...setinggi bgnan dua tingkat dah kecuraman 90 drjh kot...huhu berkali2 naik duk kat tebing tu tapi tak jadi turun....tengok budak2 nie berpuluh2 kali derang naik, takde rasa takut langsung....so saya ngan mydear berdua nie bertolak2 lah you lah naik, you lah naik...haha last2 saya yg naik sbb dicabar hokey...sapa taknak RM200...ingat saya tak berani ker..bila nak turun tu mmg rasa nak gugur jantung...sekali dah turun ek eleh tak smpi 3 saat dah smpi kat bawah...haha eksyen lah kan sbb berani naik...tapi 2 kali jer lah naik selepas cubaan berkali2....huhu ada videonya tapi malas plak nak upload kat youtube....


untuk baby ada juga section khas utk derang...kocik jer kwsnnya slide ponx ada satu, pastu ada kwsn ball byk2...dani suka yg slide tu, bkn main menongek2 dia nak naik...bila turun kan sengih2 jer...tp kita sbg mak nie overprotective lelebay plak huhu...semua ponx takut...tu yg bdk2 jadi penakut and jadi manja... :) okelah share sket gbr bdk tak reti nak duk diam nie...bikin havoc jer klu ke mana2...dah mcm ulat dah meliut, melentik...hehe




0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie