Friday, October 31, 2014

Penang 2014 ~ Family Fun Package by Golden Sand Resorts...

sebelum saya cerita menda2 lain saya citer dululah package yg saya amik tu...my sis yg perkenalkan nie sbb aritu dia pegi ponx guna package nie....1st sekali saya nak warning yer...package nie adalah utk org yg banyak kali dah pi penang and dah tak berapa nak heran nak ronda2 town atau ronda2 cari makan...klu 1st timer tak yah amik ek....so package utk 2 adults + 2 child...klu ada anak lebih dari 2 kena tanya hotellah...mgkn kena top-up lah kot sket duit....


package nie nama dia Family Fun Package.....kalau korang berminta pegi kat web site golden sand tu and cari kat bahagian offer...selalunya hotel2 nie kalau kita amik pakej mmg ada untunglah....mcm dulu masa kat hard rock kitaorg amik yg cheezy package tu...so kali nie lagi menguntungkan...

apa yang menguntungkan....oke korg tgk sdri kat bawah nie eh...

  • Daily buffet breakfast for two adults and two children below 12 years old at Garden Cafe
  • Complimentary one extra bed for a child under the age of 12 years old
  • Daily dinner (either buffet or set dinner) for two adults and two children at Garden Cafe inclusive of free flow of beverages (soft drink, juices, house wine and house beer) for the whole family
  • Four hours of daily admission to Adventure Zone with kiddie lunches for two children
  • Two Polly the Parrot soft toys
  • One lunch consisting of two wood-fired pizzas

sepanjang 3 hari korang duduk kat sana tak payah susah2 nak cari makan eh....hari pertama check-in petang so lunch kenalah mkn siap2...lepas tu malam ada buffet dinner....tiap2 hari ponx berbeza buffet diner yg derang kasi...malam 1st tu Mediterranean buffet yg second night tu asian buffet...so dua malam tak yah sebuk2 nak kuar cari makan...esok pagi breakfast, lps tu lunch dia bagi 2 pan pizza....besar hokey kitaorg mkn ber3 mmg tak habis...dah kenyang smpi petang....mlm plak buffet dinner lagi...esok pagi breakfast plak....so check-out pi lah cari nasi kandar atau segala bagai menda yg korang nak mkn...

.:: pizza for lunch kenyang mkn dua pinggan nie...siap tak habis lagi tu huhu ::.

dari segi mkn mmg settle lah...lepas tu aktiviti ponx byk kat sini...spjg kitaorg kat sini pagi pegi pool...petang plak pi main2 kat adventure zone...so 3 hari kat sini boleh pegi 3 kali main kat advanture zon tu....lepas tu kat advanture zone tu dapat 2 kali makan utk kanak2...takper anak tak mkn, mak pak ponx boleh bedal...so klu pegi petang kira minum petang lah...

mmg takder masa nak fikir jln2 kat luar...sbb tu saya ckp utk 1st timer dtg penang tak sesuai amik pakej nie sbb spjg masa mmg kita dok kat hotel jer...mlm2 boleh lah jln kat luar tu pasar malam batu feringhi...last sekali free 2 polly parrot mcm kat bawah nie...utk dani dan eman main kitai2 huhu....

.:: polly the parrots maskot adventure zone ::.

oke harga pakej total 3D2N nie utk weekdays yer, klu pi weekend mahal sket...mahal byk sbnrnya huhu...sbb hari tu saya try booking Khamis smpi Sabtu harganya RM1,700++...tapi bila booking rabu sampai jumaat RM1,300++ jer....so dekat 400 ko bezanya...huhu pilihan ditangan anda...trylah godek2 website dia and tgk sdri bezanya...

oke tu jer entry pendek tuk hari nie...kui2 nak pi PMC ada appointment ngan doc cantik Dr. Azlina Firzah...follow up saya hari tu...read: Bertemu Breast Surgeon.... 


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie