Thursday, October 9, 2014

Terengganu Trip [Cerita Basi :p]...


early in the morning bertolak kitaorg ke terengganu...hoih punyelah lama punya citer...bln May kot klu tak silap saya waktu nie...dah 5 bln dah berlalu kot...citer ponx dah tak ingat...gbr ponx tak byk sbnrnya...bila ada sikenit nie mmg susah lah nak bergbr proper....elok2 bergbr ponx sure gbr tak jadi...gbr masa kenduri ponx mmg tak nmpklah muka saya...klu ada dlm gbr sure nmpk badan jer...huhu ater dok melayan angin sikenit....ermmm sbb tulah bila selak2 jer folder gbr apalah nak share...adalah sket2 nie bolehlah buat kenang-kenangan....


ini kira 1st time bagi dani travel...paling jauh ponx balik tangkak jerlah...klu eman dulu tak sampai setahun merata dh berjlnnya...penang 2-3 kali juga....takperlah dani nie dah setahun nie awak behave sket yer...perangai elok sket kita jln yer...tahun depan kita jln jauh oke...jgn sedih2.... :D


abg eman klu jalan jauh2 dia kena jadi co-pilot....klu dulu2 dia jd co-pilot tp dok dlm car seat.....masa mula2 nie mmg kitaorg tak letak dani dlm car seat tapi dani nie cepat bosan...mmg melasak kejanya...tu yg balik raya perak baru2 nie mmg letak kat dalam car seat lah dia....eloklah diam duduknya...klu tak serba tak kena, memanjat sana sini....klu 2 jam boleh tahan lagi, nie klu dah jejal 3-4 jam nak meriba mmg tak lalu lah saya...


kitaorg di terengganu 4 hari...2 hari awal tu dok homestay sbb pihak pengantin yg sediakan....next 2 days lepas tu kitaorg dok kat primula beach resort plak...so far tak byk tempat pegi wpun dok lama...dak ulang2 mkn kopok tok beng jerlah...punye sedap kopok...sekali mkn smpi 20 - 30 hinggit kot huhu....taman tamadun islam jejak dekat parking jer...masjid kristal pon saya jejak smpi ke parking jer sbb 2 kanak2 tu bru nk smpi dah tido...pegi plk time tghari panas tu...so saya tgu dlm keta jerlah...


pagi2 lepas subuh tu sblm brakfast turun pegi pantai....seronok jugaklh lepak2 tepi pantai....1st time bg dani tengok laut...eksited ke tak, tidaklah kami tahu...muka ketat jer...huhu bila tgk gbr nie bru perasan dani sama mcm saya suka sgt kerut kening....haha tgklh kening saya tu gitew sekali kerutnya....bkn apa sbb silau yg utamanya...eman pulak klu ajak bergbr begitu lh rupanya...muka terpaksa...


kalau rela hati sampai begini pose...ngan kaki bersilang dah ala2 model dah...klu ckp handsome bangga gilerlh...nk pi potong rambut kena ckp nnti rambut dah pendek baru handsome bru nk g potong....lps tu balik2 jer asik tanya...eman handsome tak mama? huhu tah apa2 lah abg eman nie...dah umur2 mcm nie dia dah buat hal sendiri dah...klu mama cium okey lai, klu baba cium takmo dah...sbb baba boy...boy sama boy tak boleh kiss....nak peluk ponx malu2...hai lah anak tahun depan masih tadika lagi kot, berak ponx mama ngan baba yg cuci jgn nak kerek2 sgt eh huhu...


geli pasir takder...makan pasir juga ada....huhu tgklah punya geram smpi ketap2 bibir lai ko eh bkn main lagi...eman dulu nak pijak pasir geli...dani nie letak kat pasir gini jerlah dia...tp tak nangislah...dok kuis2 jer pasir tu...biasalah bdk takder perasaan mmg gini....tgk jerlah gbr kat bwh nie dalam pool ponx rupa paras begitu jer...tak tau seronok ke tak....tapi skrg nie klu bawak turun kolam mandi manda seronoklah dia...nak bawak keluar mmg jerit2 mengamuk...tak padan ngan yg kenitlah awak nie...


oke dah tu jer nak citer...wpun hambar tapi tak kisahlah nak letak juga...kui2 takper lepas nie nak kerap2 lai snap gbr...tapi kena tgu dapat balik hp...hp saya rosak hokey...skrg nie dok bergantung guna gbr dari ipad...tp dari semalam nak transfer gbr tak boleh plak....aishhh...so korek jerlah gbr yg ada...huhu

2 comments:

Lynn Hamzah said...

terengganu best...yg paling best sotong celup tepung...hihihihi...

mimie said...

ha tu lah lynn rasanya yg plg best adalah mknan dia...kopok leko plg the best...satar ponx sedap...pedas2 gigit cili padi mmg terbaik haha...

 
Design with love by Jiji for Zamimie